Főoldal fotó Kétnapos fotómaratont tartanak a Karancs-Medves vidékén (MTI)

Kétnapos fotómaratont tartanak a Karancs-Medves vidékén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Salgótarján, 2013. március 12. - Negyvennyolc órán keresztül alkothatnak a fotósok június elsején és másodikán Salgótarján közelében, a Karancs-Medves vidékén, a Novohrad-Nógrád Geopark központi területén; a hagyományos természetfotók készítésén felül extra lehetőségek állnak a fotósok rendelkezésére, erre az időre például egyidejűleg világítják ki a salgói és a somoskői várakat.
A Medvesi Fotós Maraton 48 órás folyamatos programja során a terepet jól ismerő vezetők mutatják be a táj legszebb részeit - tájékoztatta az MTI-t Kéri István, a főszervező Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője
Kifejezetten fotós szempontok alapján állították össze a programot: a maraton alatt ideiglenes világítást kap Salgó és Somoskő vára, ennek révén eddig nem látott fotókat lehet majd készíteni, lesznek fotóstúrák, bányalátogatás, kőfaragó-bemutató, kockakőfaragás, éjszakai rovarcsapda, megörökíthetik a kamerások Szilváskő hasadékait is.
A program helyi fotósok kezdeményezésére indult, fő szervezője a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft., társszervezői a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád megyei csoportja, valamint a Karancs-Medves Alapítvány. A rendezvény kiemelt támogatója az Ipoly Erdő Zrt., támogatója Salgótarján önkormányzata.
Kéri István elmondta: azért szervezik a programot, mert szeretik a tájat, és úgy gondolják, hogy minél több emberrel kellene megismertetni.
Várhatóan több ezer fotó készül majd a 48 óra alatt, és a szervezők azt kérik a fotósoktól, hogy osszák meg felvételeiket saját internetes oldalaikon, vagy a programhoz kapcsolódó oldalakon, így több százezer ember ismerkedhet meg a karancs-medvesi tájjal, a geoparkkal, egyben felhívják a figyelmet a táj- és természetvédelemre is.
A programhoz kapcsolódóan fotópályázatot is indítanak.
A júniusi maraton az idei Európai Geoparkok Hetének legjelentősebb eseménye lesz a világ első határon átnyúló, nógrádi és szlovákiai területen lévő geoparkjában - jelezte Kéri István.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 105 vendég böngészi