Főoldal film Forog a MANCS (Fotómédia)

Forog a MANCS (Fotómédia)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. július 15. - Mancs, a világhírű magyar mentőkutya története ihlette Pejó Róbert új filmjét, melynek a forgatása a Magyar Nemzeti Filmalap 250 millió forintos gyártási támogatásával kezdődött el a napokban Budapesten – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Filmalap.

Pejó Róbert (Látogatás, Dallas Pashamende) rendező, Kántor László producer, Köbli Norbert és Szy Katalin forgatókönyvírók célja egy olyan hiánypótló mozifilm készítése, mely a mozibajárók több generációját szólítja meg.

A filmet a több száz emberéletet megmentő Mancs kalandos élete inspirálta. A főszerepben a színpadon és filmen egyaránt sikeres Trill Zsolt (Kaméleon, Állítsátok meg Terézanyut!, Johanna) lesz látható. Ő alakítja Zolit, a kisvárosi elektroműszerészt, akire öreg barátja egy hiperaktív németjuhász kölyköt hagy örökül. A film Zoli és Mancs első találkozásától követi nyomon a közös kalandokat, amik meseszerűen tárulnak a nézők elé a film során. A kutyák kiképzése már régóta tart Halász Árpád állatidomár vezetésével a Gödöllői Kutyasport Központban. Pejó Róbert új filmjében Keresztes Tamás, Holecskó Orsolya, Szacsvay László, Szarvas József és Pásztor Erzsi játszik.
A meseszerű látványvilág megteremtése, mely a film különlegességének ígérkezik, Banovits Tamás (Jancsó Miklós állandó alkotótársa, Kolorádó Kid) díszlettervező és Igor Lazin (A kis tehén) animációs szakember első közös munkája lesz. A zeneszerző Márkos Albert (Taxidermia, Utolsó idők), a vágó Lemhényi Réka (Az ajtó, Final Cut).

A 36 napos forgatás szeptember 5-ig tart, és a film várhatóan jövő év végén kerül a mozikba. A Mancs című film az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készül a TV2 együttműködésével, összköltségvetése 375 millió forint.

 

Módosítás dátuma: 2013. július 15. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 522 vendég böngészi