Főoldal szabadtér Az Egy bolond százat csinál a Szegedi Szabadtéri Játékokon (MTI)

Az Egy bolond százat csinál a Szegedi Szabadtéri Játékokon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Szeged, 2013. július 15. - A többszörös Dömötör-díjas egykori szegedi közönség kedvenc, Járai Máté főszereplésével mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén az Egy bolond százat csinál című zenés komédiát pénteken és szombaton - közölte Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-vel.
A szolnoki színház vendégjátéka kacagtató pillanatokat, igazi családi kikapcsolódást ígér az újszegedi ligetben. A fordulatokban gazdag "zenés bolondságban" Jean, a lakáj szerepe Balázs Péter igazgató jutalomjátéka, emellett ő rendezte az előadást.
A Tisza-parti város teátrumának direktora úgy fogalmazott: lassan hagyománnyá válik, hogy minden évben műsorra tűznek egy-egy hasonló stílusú szórakoztató előadást. Az Újszegedi PORT.hu színpadon bemutatandó vendégjáték az abszurditás határát súroló jelenetek, pörgő táncok és vidám fordulatok elegye.
A szereplők között van az egykori kedvelt szegedi színész, Járai Máté is, aki Latabár Kálmán örökébe lépve a történet bonyodalmát okozó kettős szerepben szórakoztatja a közönséget. A 2010-ben Győrbe szerződött színész különleges kihívásnak tartja a feladatot, hiszen nem csupán két teljesen különböző karakter bőrébe kell belebújnia, hanem még azt is meg kell tudni mutatnia, hogy az egyik szerep hogyan játssza a másikat.
A darab további főszerepeiben Kertész Marcellával, Dósa Mátyással és Molnár Nikolett-tel találkozhat a szegedi közönség. Az előadás látványvilága Jánoskúti Márta jelmez- és Székely László díszlettervező munkáját dicséri, a koreográfiát Sebestyén Csaba jegyzi

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 150 vendég böngészi