Főoldal tárlat Kiállítás Dunaszerdahelyen a nemzetközi művésztelep alkotásaiból (MTI)

Kiállítás Dunaszerdahelyen a nemzetközi művésztelep alkotásaiból (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest/Dunaszerdahely, 2013. július 27. - Öt magyar nemzetiségű festő és hat szobrász vesz részt a dunaszerdahelyi Nemzetközi Művésztelep idei munkájában augusztus 5-től. Alkotásaikból 9-én kiállítás nyílik a Kortárs Magyar Galériában, a Vermes-villában.
Menyhárt László, a galéria munkatársa az MTI-nek elmondta: 14. alkalommal rendezik meg az alkotótábort a különböző országokban élő magyar nemzetiségű művészeknek. A festőket, szobrászokat a Csallóköz szívében fekvő város vendégházában, a termálfürdőnél helyezik el. A bemutatkozó est augusztus 6-án kedden lesz vetítéssel, beszélgetésekkel a Vermes-villában.
A Kortárs Magyar Galéria, amely 1997-ben alakult, a művésztelepi ellátás és a kiállítás fejében festményt vagy szobrot kap a művésztől, mert a galériának nincs lehetősége a vásárlásra, ám így szaporítani tudja gyűjteményét - magyarázta a munkatárs.
A galéria anyagában olyan művészek alkotásai találhatók, mint Aknay János, Bak Imre, Klimó Károly, Nádler István, Schéner Mihály festő, Péreli Zsuzsa gobelinművész, Kő Pál és Veszprémi Imre szobrász.
Idén a galériabeli kiállításon túl szoborparkot nyitnak a termálfürdőnél a művésztelep alkotóinak munkáiból, a szobrok másik része a Vermes-villa körüli Európa-szoborparkba kerül.
A tizenegy művésznek műteremlátogatást szerveznek Almási Róbert ismert szlovákiai magyar festőművész nyugat-szlovákiai műtermébe, Móroczkarcsára (Moravske Kracany), valamint Galántára, Vlagyislav Sabo szobrászművész műhelyébe.
A Kortárs Magyar Galériában a művésztelepi kiállítás mellett látható lesz a magyar nemzetiségű Art Flexum művészcsoport tagjainak mintegy száz alkotása. A csoport a galéria kezelésébe adta a műveket - tette hozzá Menyhárt László.
A dunaszerdahelyi kiállítást, amely augusztus 30-ig látható, Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 368 vendég böngészi