Főoldal tárlat Szentendrén nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi festőszimpózium alkotásaiból (MTI)

Szentendrén nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi festőszimpózium alkotásaiból (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Hódmezővásárhely, 2013. augusztus 12. - Az elmúlt évek hódmezővásárhelyi festőszimpóziumán született művészeti alkotásokból nyílik kiállítás Szentendrén, a Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában csütörtökön.
A Festők, szimpóziumok Hódmezővásárhelyről című tárlaton kéttucatnyi alkotó közel félszáz művét láthatják az érdeklődők - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek - Hódmezővásárhely városának támogatásával - a festőszimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek kéthetes együttgondolkodásának eredményeként.
Sokszínű és izgalmas válogatást láthatnak a tárlatra ellátogatók a különböző alkotói szemléletekből - mondta Nagy Imre művészettörténész, a tárlat rendezője. A művészek a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat. A kiállított művek között vannak pontos, szinte fényképszerű valóságábrázolások, egyes alkotásokat az oldottabb festőiség jellemzi, de a nézők megtekinthetnek expresszív vagy éppen elvont festményeket és grafikákat is.
A Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában szeptember végéig megtekinthető kiállításon Bíró Botond, Blaski Márta, Bodor Zoltán, Bukor Tibor, Florian Lang, Horváth Krisztián, Horváth Roland, Kéri László, Kondor Attila, László Dániel, Miklós Hajnal, Nagy Attila, Pap Gitta, Porkoláb Magdolna, Sonkoly Tibor, Süveges Rita, Szabó Ábel, Szabó Klára Petra, Szkok Iván, Szőke Gáspár, V. Nagy Nándor, Vincze László és Zoltai Attila alkotásait veheti szemügyre a Dunakanyar műkedvelő közönsége.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 129 vendég böngészi