Főoldal tánc Tánc-multikulti Londonból

Tánc-multikulti Londonból

E-mail Nyomtatás PDF
Akram Khan Company
Megszokhattuk, Budapestre hétrõl-hétre izgalmas táncprodukciók látogatnak.
Akram Khan Company
Megszokhattuk, Budapestre hétrõl-hétre izgalmas táncprodukciók látogatnak. De azt is megszokhattuk, hogy idõnként bizony árnyékra vetõdünk. Nos, most biztosan nem. Akram Khanról és elõadásairól csak jót hallani és olvasni a szigetországból. Tessék, le lehet ellenõrizni!
A Nagy Britmánia rendezvénysorozat keretében kerül sor a British Council és a Trafó által szervezett egzotikus táncelõadásra, amelynek autentikus hangzásáról indiai zenészek gondoskodnak. Az Egyesült Királyságból érkezõ Akram Khan Company elõadása egyszerre merít a nyugati kortárs és a klasszikus indiai kathak tánc hagyományaiból. Ezek elemeit ötvözi Akram Khan, az angol táncélet vezetõ koreográfusa, aki a nyugati és a keleti kultúra keresztmetszetének jegyében alkot.
A Ma címû elõadást egy Angliában élõ pakisztáni író, Hanif Kureishi mûve ihlette meg, aki egy gyermektelen nõ történetét meséli el, a keleti népmesék világát idézve. A táncosok négy indiai zenész kíséretében adják elõ a mûvet, amely 2004-es premierje óta nagy sikerrel járja be a világ jelentõs színpadait.
Budapest, Trafó, január 5-7.

Módosítás dátuma: 2006. január 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 296 vendég böngészi