Főoldal tárlat Huszonkét magyar szobrász tárlata Dunaszerdahelyen (MTI)

Huszonkét magyar szobrász tárlata Dunaszerdahelyen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Dunaszerdahely/Budapest, 2013. szeptember 4. - Huszonkét magyarországi szobrászművész Fa-Fém-Üveg címmel állítja ki munkáit a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában péntektől.
Három teremben lesznek láthatók az alkotások, minden művésztől két-három olyan munka, amely a művész önmagába vetett hitét tükrözi - mondta Velekei József Lajos szobrász, a kiállítás kurátora az MTI-nek.
A tárlaton faszobraival jelen lévő művész beszámolt arról, hogy az ő meghívására állítanak ki a művészek. A mostani kiállítás egy sorozat része és a műfaji sokszínűség jellemzi. A művészek fából, fémből és üvegből készítették el szobraikat. Fával dolgozott például Húber András, Orosz Péter és Hadik Gyula, utóbbi idén januárban elhunyt, de munkái szerepelnek a tárlaton. Szintén láthatók a kiállításon Szlaukó László, Fűkő Béla vagy a 90 esztendős Nagy Sándor alkotása, aki az Idol című nagyméretű munkáját küldte el. Gábor Magda, Péterfy László, Kő Pál, Nagámi, Lukács József Jóka, Dechandt Antal, Márkus Péter és Szalay Pál faszobrai szintén láthatók lesznek.
Négy szobrász, ifjabb Szlávics László, Várnagy Ildikó, Friedrich Ferenc és Heritesz Gábor fémből alkotta meg szobrait,  Heritesz Gábor a bibliai Utolsó vacsorát formázta meg fémkockákból. Üveggel dolgozott Bohus Zoltán, Buczkó György és Budahelyi Tibor.
A szeptember 27-ig látható kiállítást, amelyet P. Szabó Ernő művészettörténész nyit meg, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége szervezte a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériával közösen.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 212 vendég böngészi