Főoldal muzsika Külföldi turnéra indul Kocsis Zoltán a Nemzeti Filharmonikusokkal (MTI)

Külföldi turnéra indul Kocsis Zoltán a Nemzeti Filharmonikusokkal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. október 30. - Tíznapos külföldi turnéra indul szombaton a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. A vendégjátékon nyolc koncertet adnak.
Turnéjuk első állomása a hollandiai Eindhoven, amely évtizedeken keresztül az azóta megszűnt hanglemezgyártásáról volt híres, Kocsis-felvételek is megjelentek a Philips gondozásában.
A modern hangversenyteremben Bartók II. rapszódia hegedűre és zenekarra című műve, Mendelssohn Kettősversenye hegedűre, zongorára és zenekarra hangzik el Baiba Skride lett hegedűművész és testvére, Lauma Skride zongoraművész közreműködésével. Az estet Rahmanyinov II. (e-moll) szimfóniája zárja - közölte az MTI-vel Bukta Julianna, a zenekar sajtómenedzsere.    
A turné további állomásai Köln, Düsseldorf, Friedrichshafen, Freiburg, Regensburg és november 11-én a bécsi Konzerthaus. Stuttgartban és az utolsó helyszínen, Bécsben, a 30 éves Nyikolaj Tokarjevvel, a csütörtöki budapesti koncert vendégművészével játszik majd a zenekar. Az orosz zongoraművész Csajkovszkij I. (b-moll) zongoraversenyét adja elő.
Valamennyi hangversenyt Kocsis Zoltán vezényli. A koncerteken felcsendül még, Smetana Az eladott mennyasszony című operájának nyitánya, Csajkovszkij IV. (f-moll) szimfóniája és Glinka Ruszlán és Ludmilla műve is.
A turné után a Nemzeti Filharmonikusokkal a hazai közönség legközelebb november 20-án Pécsett, majd november 21-én a Művészetek Palotájában találkozhat, ahol a 20. század egyik legnagyobb brit zeneszerzője, a 100 éve született Benjamin Britten rendkívüli hatású művét, a Háborús requiemet adják elő a magyar zenei élethez szorosan kötődő brit dirigens, Howard Williams vezényletével.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 268 vendég böngészi