Főoldal tánc Négy darabbal várja a közönséget a Szegedi Kortárs Balett (MTI)

Négy darabbal várja a közönséget a Szegedi Kortárs Balett (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szeged, 2013. november 18. - Négy darabbal várja a közönséget az év végéig a Szegedi Kortárs Balett a Tisza-parti város teátrumában és az ország több színházában – tájékoztatta a társulat sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
Pataki Dorka elmondta: keddtől a szegedi Kisszínházban összesen öt alkalommal játsszák az idei évad első bemutatóját, a Juronics Tamás koreográfiájával készült Rítus című produkciót, amely a november 8-i premieren, majd az azt követő budapesti előadáson is sikert aratott.
Szegeden és a fővárosban, a Nemzeti Táncszínházban is csak egy-egy este – november 21-én, illetve december 13-án - tűzik műsorra az Avro Part kortárs észt zeneszerző és Giovanni Battista Pergolesi Mária bibliai történetét feldolgozó műveire készült darabot, a Stabat Matert.
A társulat egyik legtöbbször játszott darabja a Carmina Burana. Az egyfelvonásos táncjáték nézői egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillanthatnak be a Szegedi Nemzeti Színházban november végén és december elején.
Karácsony közeledtével ismét látható az együttes tavalyi, huszonötödik jubileumi évadjának egyik nagy sikere, a Diótörő. A Csajkovszkij csodálatos muzsikájára született darabot Szeged és Budapest mellett Százhalombattán és Miskolcon játssza a társulat egészen december végéig.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 198 vendég böngészi