Főoldal film Fliegauf Bence új filmjét közel 7 és fél millió forinttal támogatja a Filmalap (MTI)

Fliegauf Bence új filmjét közel 7 és fél millió forinttal támogatja a Filmalap (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. december 6. - Fliegauf Bence Hímpor című új filmje gyártásának előkészítését 7 millió 470 ezer forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap - közölte pénteken a testület.

A Rengeteg, a Dealer, a Tejút, a Womb és a Csak a szél című alkotások számos rangos nemzetközi díjjal elismert rendezője ezúttal apa-fiú történetet forgat dokumentarista eszközökkel.
A magyar-francia-német koprodukcióban tervezett film a Fraktál Film gyártásában készül. A forgatókönyvet Fliegauf Bence írja, aki Mesterházy Ernővel együtt producere is a filmnek.
Az alkotók az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették a film forgatókönyvét. A történetben apa és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az apa meséről mesére avatja be fiát saját múltjába. Az emlékek démonokká válnak, de ők nem hátrálnak meg, szembenéznek velük - írták a közleményben.
A rendező hatodik játékfilmjét a tervek szerint jövő nyáron nemzetközi stábbal forgatják Budapesten. A produkció operatőre Lovasi Zoltán.
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával eddig 21 film forgatása fejeződött be, közülük 5 egészestés film már be is mutatkozott a nagyközönségnek itthon és rangos nemzetközi filmfesztiválokon.

 

Módosítás dátuma: 2013. december 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 345 vendég böngészi