Főoldal film Vajna: mindenképpen szeretnénk valamilyen filmmustrát (MTI)

Vajna: mindenképpen szeretnénk valamilyen filmmustrát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2014. január 30. - Mindenképpen szeretne valamilyen filmmustrát Andrew G. Vajna, de a korábbi filmszemléknél különlegesebb eseményben gondolkodik. Erről a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos csütörtökön, a Mafilm felújított műtermének újranyitásán beszélt az MTI kérdésére.
"A filmszemle nekünk is fontos, de még nem tudjuk, hogyan fogjuk hívni, filmszemle, filmfesztivál vagy valamilyen filmdíjak" - fogalmazott Andrew G. Vajna, hozzátéve, azon gondolkodnak, hogyan lehet egy olyan közös célt kitűzni, amellyel mindenki egyetért.
Arra a kérdésre, hogy akár már idén is megrendezhetik-e ezt az újfajta filmmustrát, a kormánybiztos azt mondta, ezt nem tudja garantálni, de lehetséges. "Dolgozunk rajta" - jegyezte meg, rámutatva, hogy szeretnék, ha valami különlegeset lehetne csinálni a seregszemléből.
A Magyar Filmművészek Szövetsége szerdán közölte, hogy idén februárban sem tudja megrendezni a Magyar Filmszemlét, amely fél évszázadon át a magyar filmművészet, filmipar és filmkultúra ünnepe volt, ám amelynek hagyománya az utóbbi két évben kényszerűen megszakadt.
"Mi, akik felelősséget érzünk a magyar film jövőjéért, aggodalmunkat fejezzük ki a helyzettel kapcsolatban. Bízunk és hiszünk abban, hogy eljön az idő, amikor újra találkozhatunk barátainkkal, nézőinkkel a Magyar Filmszemlén" - írták az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozatban.
A Magyar Filmművészek Szövetsége már 2012-ben is csak "fapados" filmszemlét tudott tartani verseny és díjak nélkül, mivel a rendezvény nem kapott állami támogatást. Tavaly teljes egészében elmaradt a mustra.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 113 vendég böngészi