Főoldal tánc Ezerötszáz táncost várnak a III. Connector Táncfesztiválra Veszprémbe (MTI)

Ezerötszáz táncost várnak a III. Connector Táncfesztiválra Veszprémbe (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Veszprém, 2014. február 18. - Ezerötszáz táncost várnak a III. Connector Táncfesztiválra Veszprémbe, a seregszemlét március első hétvégéjén rendezik meg - közölték keddi sajtótájékoztatójukon a szervezők.
A Barbarics Zsófia, Böhm Nóra, Rompos Bernadett és Szoboszlai Judit által szervezett nemzetközi fesztiválon 70 csoport, 1500 tehetséges táncos vesz részt 300 koreográfiával. Nevezések nem csak Magyarországról, hanem Szerbiából, Szlovákiából, Lengyelországból is érkeztek.
Böhm Nóra az MTI-nek elmondta: a részvételi adatok a tavalyihoz képest nőttek: tavaly még 60 csapat nevezett 240 koreográfiával.
A szervezők tájékoztatása szerint a verseny három szinten zajlik: amatőr, hobbi és professzionális táncosok mérik össze tudásukat. A résztvevők összesen 12 stílust jelenítenek meg, lesz például modern és kortárs, valamint művészi tánc, klasszikus balett, társas tánc, hastánc és diszkótánc is.
A zsűri Lakatos János, a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára, nívódíjas koreográfus vezetésével a fődíjak mellett 24 különdíjat is kioszt.
A Connector Táncfesztivál célja, hogy egyszerre biztosítson bemutatkozási lehetőséget olyan táncstílusoknak, amelyek amúgy ritkán találkoznak össze. Az elnevezés a stílusok különbözőségén kívül utal még arra, hogy a rendezvény egyszerre célozza meg az amatőr és profi táncosokat.
A március 1-jén ás 2-án tartandó fesztivált a veszprémi önkormányzat is támogatja.
A fesztivál szervezői másodszor rendezik meg Csatlakozz rá a Balatonra! címmel Balatonalmádiban július 3. és 6. között a profiknak és amatőröknek is tánckurzusukat. Ezt a zsűri tagjai, Nikola Oreskovic, Lakatos János, Mikes Anna és Fazekas Róbert vezetik, jelentkezni még lehet rá.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 142 vendég böngészi