Főoldal tárlat Kilenc művész munkáiból nyílik tárlat Sopronban (MTI)

Kilenc művész munkáiból nyílik tárlat Sopronban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2014. március 13. -  Kilenc művész munkáiból nyílik FidelissimArt címmel időszaki kiállítás  Sopron új kiállítótermében, a régi kaszinó épületében március 15-én.
A FidelissimArt elnevezésű tárlaton a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni képző- és iparművészei - Edőcs Márta, Gáspárdy Tibor, Gerencsér-Pán Tamás, Giczy János, Kovács-Gombos Gábor, Magyar Mónika, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella, Szőcs Géza - munkái lesznek láthatóak. 
Edőcs Márta üvegművész az MTI-nek elmondta: az utóbbi évek munkáit, három üvegképet és néhány tálat, ékszert mutat be a FidelissimArt kiállításán. „Mostanában egy ékszerkollekción dolgozom, amely már az eddigiek továbbgondolása” – tette hozzá az üvegművészeti technikát külföldön is oktató alkotó.
Soltra E. Tamás érem- és szobrászművész éremművészetéből ad ízelítőt. 60 érmet, vagy ahogy ő fogalmazott, „egy kisebb érembiennálét” visz az időszaki tárlatra. "Ezek az alkotásaim nemrég érkeztek haza külföldről, bejárták a világot” – mondta el a Ligeti Erika-díjas művész, aki legutóbb Mária királynő aranyforintján dolgozott. Ez az emlékérem is része a Magyar Nemzeti Bank Középkori magyar aranyforintok sorozatának, amelyből hármat Soltra E. Tamás tervezett. Az első kettő (I. Károly, I. Lajos) már megjelent.
Kóczán Péter, a kiállítást szervező Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese kiemelte: ünnepi pillanat az intézmény életében, hogy a FidelissimArt tárlata megnyílhat Sopron új kiállítótermében, hiszen ez a művészeti közösség a nevében is őrzi soproni mivoltát.
A tárlatot április 6-áig láthatja a közönség.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 148 vendég böngészi