Főoldal Modellvilág Először választottak felvidéki szépségkirálynőt (MTI)

Először választottak felvidéki szépségkirálynőt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2014. március 24. - Először választottak felvidéki szépségkirálynőt a hétvégén. A Felvidék Szépe nevet viselő verseny - amelyre Szlovákiában élő magyarul beszélő lányok nevezhettek - révkomáromi döntőjét, egy 22 éves csilizpatasi (Patas) egyetemista, Vasmera Katalin nyerte - tájékoztatta az MTI-t Varga Péter a verseny főszervezője hétfőn.
Varga Péter az MTI-nek elmondta: a Felvidék Szépe az első olyan országos szépségverseny volt Szlovákiában, amelyet kifejezetten magyar vagy magyarul beszélő lányok számára szerveztek. Hozzátette: a versenyt hagyományteremtő céllal hozták létre, jövőre ismét megrendezik, s az új évad keretében zajló válogatásokra már az idén ősszel sor kerül.
A verseny a Komáromi Jókai Színházban szombaton megrendezett döntőjében összesen 20 lány közül kellett választania a nemzetközi összetételű zsűrinek. A döntősök közül, 18 lány a verseny öt helyszínen megrendezett válogatásainak során került kiválasztásra, ketten pedig a Szabad Újság felvidéki magyar lap olvasóinak versenyéből illetve a rendezvény Facebook profilján megrendezett internetes szavazás alapján kerültek a fináléba.
Vasmera Katalin, az első felvidéki magyar szépségverseny győztese, a neki járó koronán és egyéb értékes díjakon kívül lehetőséget nyert arra is, hogy részt vegyen a magyar Szépségkirálynő versenyen is. "Külön öröm számunkra, hogy így lehetőség nyílt arra, hogy egy felvidéki magyar lány is bekerülhessen Magyarország legnevesebb szépségversenyének döntőjébe" - mondta az MTI-nek Varga Péter főszervező.
A Felvidék Szépe döntőjéről készült felvételt a Duna Televízió is műsorára tűzi, március 30-án vasárnap este.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 316 vendég böngészi