Főoldal népzene Megvannak a Fölszállott a páva nyertesei (Index)

Megvannak a Fölszállott a páva nyertesei (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2014. 04. 19. - Kacsó Hanga Borbála, a Tokos Zenekar, a Cirkalom Táncegyüttes, Kaszai Lili és Fundák Kristóf lett kategóriájának győztese a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató versenyben szombaton.
Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a szolnoki Kacsó Hanga Borbála, a hangszeres szólisták és zenekarok között a kolozsvári Tokos Zenekar, a szóló és páros táncosok kategóriájában a budapesti Kaszai Lili és Fundák Kristóf lett győztes.
A táncegyüttesek közül a topolyai Cirkalom Táncegyüttes kapta a legtöbb pontot a zsűritől, amelynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, tagjai Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke. A közönségdíjas a kosteleki Vaszi Levente lett.
Idén mind a négy kategória győztesét az OTP Bank 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további 2 millióval jutalmazta. A vidéki hagyományőrzés különdíját - 1 millió forintot - az Alba Regia Néptáncegyüttes vehette át. 1 millió forintos különdíjat kapott a Szinvavölgyi Néptáncműhely határontúli hagyomány fenntartásáért végzett munkájáért. AZ OTP 1-1 millió forintos különdíjat adott Kurdi Gábornak és Balogh Károlynak. -V.Attila


Módosítás dátuma: 2014. április 20. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 357 vendég böngészi