Főoldal múzeum Kultúr-szabaduló szoba és láthatatlan kiállítás is lesz Sopronban (MTI)

Kultúr-szabaduló szoba és láthatatlan kiállítás is lesz Sopronban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2014. június 20. – A Zene fogságában címmel Liszt Ferenc zeneszerző titkait kutathatják a Múzeumok éjszakáján az érdeklődők a Soproni Múzeum új kiállítóterében, a Liszt-szalonban, ahol láthatatlan kiállítást is rendeznek - tájékoztatta a múzeum kommunikációs munkatársa az MTI-t.
Szabadhegyi Zita elmondta: a kultúr-szabaduló szoba szombaton nyílik. A 4-6 fős csoportoknak különböző logikai feladatokat kell megoldaniuk, például lakatot kell feltörniük vagy számzárat kell megfejteniük ahhoz, hogy a város egykori díszpolgárának "titkait" felkutassák. A cél, hogy a csapatok minél előbb, lehetőleg egy órán belül megtalálják a rejtélyek kulcsait. Mint Szabadhegyi Zita hozzátette, a szabaduló szoba a Múzeumok éjszakája után is várja a csoportokat.
A Liszt-szalon másik szobájában láthatatlan kiállítás nyílik, ahol teljes sötétségben fedezhetik fel a látogatók a közelmúlt történelmi kincseit, vagyis olyan tárgyakat tapogathatnak vagy szagolhatnak meg, amelyeket régen, vagy eddig még egyáltalán nem mutattak be a közönségnek.
Emellett a "régi" helyszíneken is várják a látogatókat: a Fabricius-házban barokk főzőshow lesz, ahol a Storno család könyvtárának legrégebbi receptjei alapján "sütnek-főznek" a múzeum munkatársai, a Római kori kőtárban pedig igazi nosztalgia diszkót rendeznek a 60-as, 70-es évek zenéivel.
A legkisebbeket a Várfal sétányhoz várják, ahol a Cókmók Társulat bábszínházi előadásokat tart, Kónyai Tibor pedig dzsesszkoncertet ad.
Június 21-én a Tűztoronyba kedvezményes áron lehet belépőjegyet venni, a múzeum további kiállítóhelyei pedig ingyenesen látogathatók este 6 órától éjfélig.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 96 vendég böngészi