Főoldal tánc Látogatórekordot hozott a X. Magyar Táncfesztivál (MTI)

Látogatórekordot hozott a X. Magyar Táncfesztivál (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Győr, 2014. június 23. - Látogatórekordot hozott a X. Magyar Táncfesztivál - közölte az MTI-vel hétfőn Kiss János, a Győri Balett vezetője, a vasárnap zárult fesztivál igazgatója.
A Győri Nemzeti színházban tartott előadásokra négyezernél is többen váltottak jegyet, hétből négy előadás telt ház előtt futott. A köztéri rendezvényeken - köszönhetően annak is, hogy ezek helyszínét a teátrum elől a belváros központi terére, a Széchenyi térre tették át - becsléseik szerint összesen több mint hatezren vettek részt - mondta Kiss János.
Mindez azt jelenti, hogy a labdarúgó világbajnokság dacára ötödével volt több a néző, mint tavaly - jegyezte meg az igazgató.
A szervezők korábban már utaltak arra, hogy a szabadtéri színpad elköltöztetésével a nézőszám növekedését várják, valamint azt, hogy a fesztivál a város igazi ünnepévé válik.
A színház előtt zenés pódiumszínpadot alakítottak ki, de a Rába Hotel tetőteraszán is tartottak táncelőadást. Az egyhetes fesztiválon fellépett a Pécsi Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Honvéd Táncszínház, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Nagyvárad Táncegyüttes, a Forte Társulat, a Tünet Együttes, a Frenák Pál Társulat, a TranzDanz, a Közép-Európa Táncszínház, az ExperiDance, valamint a Győri Filharmonikus Zenekar és a Boban & Marko Markovic Orkestar is. Bozsik Yvette koreográfus pedig most rendezőként is bemutatkozott a Centrál Színházzal közösen tető alá hozott Chicago musicallel.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 424 vendég böngészi