Főoldal tárlat Jankovics Marcell-kiállítás nyílt Pécsen (MTI)

Jankovics Marcell-kiállítás nyílt Pécsen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pécs, 2015. március 19. - Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező el nem készült Biblia-filmsorozatának tervezett látványvilágába enged bepillantást az a kiállítás, amely csütörtökön nyílt Pécsen.
Kardos Andrea, a szervező Total Art Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: a Király utcai kiállítóhelyükön április 8-ig látható Ami az életműből kimaradt című tárlat képein a Biblia mintegy 30 jelenetét, emellett festett háttereit, figuraterveit, egyebek mellett forgatókönyveit ismerheti meg a nagyközönség.
Bognár László (Fidesz-KDNP), a pécsi önkormányzat kulturális bizottságának elnöke a magyar animációsfilm-készítés centenáriuma alkalmából Jankovics Marcell részvételével tartott eseményen hangsúlyozta, hogy az animáció alkalmas értékközvetítésre, irodalmi művek, hagyományok népszerűsítésére.
Szavai szerint a centenáriumi évnek köszönhetően ezen művészet nagyobb figyelmet kaphat és kifejezhetjük iránta a megbecsülésünket.
Kardos Andrea az MTI-nek utalt rá, hogy az egyesület 2013 nyarán nyitotta meg a pécsi animációsfilm-készítés több mint három évtizedes történetét bemutató kiállítását, amelyet eddig mintegy tízezren tekintettek meg.
Közölte, hogy a centenáriumi programjaik keretében idén májusban a jelenleg Budapesten látható animációtörténeti tárlat anyaga egy részének pécsi bemutatását tervezik, júniusban pedig egy animációval kapcsolatos konferenciát kívánnak tartani.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 380 vendég böngészi