Főoldal színház Tizenöt bemutató és jubileumi programok a Soproni Petőfi Színházban (MTI)

Tizenöt bemutató és jubileumi programok a Soproni Petőfi Színházban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Sopron, 2016. szeptember 12. - Tizenöt bemutatót és több mint 350 előadást láthat a közönség a Soproni Petőfi Színház a 2016-2017-es, Korok és stílusok című évadában.

A repertoárban musical, komédia, táncjáték és tornatermi színház is szerepel, és ünnepi programok is lesznek az önálló soproni színház megalapításának 25 éves jubileuma alkalmából - közölte a színházigazgató a hétfői évadnyitó társulati ülésen.
Pataki András kifejtette: reményeik szerint idén is elérik a tavalyi, tízezer fő fölötti bérletes számot. Ebben az évadban öt nagyszínházi bérletes előadássorozatot hirdettek meg: felnőtteknek, középiskolásoknak, felsős és alsós tagozatosoknak, valamint óvodásoknak. Mindezt kiegészíti egy sorozat, a Petőfi Pódium, négy kamarajátékkal, közte Mészáros Márta rendezésében az Edith és Marlene, Botos Éva és Nagy-Kálózy Eszter főszereplésével.
A 2016-2017-es évadban 15 bemutató lesz a Soproni Petőfi Színházban, ebből hat nagyszínpadon. Október 8-án lesz Carlo Goldoni komédiája, a Chioggai csetepaté, amelynek rendezője Kéry Kitty. A darab a soproni társulat és a Pesti Magyar Színház koprodukciója. Stúdiószínházi előadásként látható majd november 4-től Ingmar Bergman megújított Őszi szonátája. Ennek Pataki András a rendezője. A direktor kiemelte még A diótörő című balett színre vitelét, külföldi táncművészek vendégjátékával. Pjotr Iljics Csajkovszkij művér Sopronban a Harangozó-díjas William Fomin rendezi és koreografálja majd. 2017 tavaszán pedig egy nagyszabású musicalt, a My Fair Ladyt mutatják be Sopronban, neves művészek közreműködésével, de erről még folynak a tárgyalások - egészítette ki Pataki András.
Továbbra is lesznek a programban az oktatást segítő és kiegészítő színdarabok: tantermi színházi keretek között például Babits Mihálytól a Jónás könyve vagy a tornatermi előadássorozatban Voltaire Candide-ja. Mindkettőt Ács Tamás rendezi. A kisebbeknek többek között Oscar Wilde mesejátékával, a Csillagfiúval készülnek a soproni színházban.
Pataki András kitért arra: külön programsorozattal készül a társulat megünnepelni, hogy Sopron közgyűlése 25 éve döntött önálló társulat létrehozásáról. A nyitó rendezvény szeptember 23-án egy fotókiállítás lesz, az elmúlt negyedévszázad emlékezetes pillanataiból Villanófény címmel. Másnap színházi nyílt nap lesz jelmeztár-látogatással, kulisszajárással és előadásokkal. Szarka Gyula, a Ghymes együttes tagja Bor és a lányka című műsorával lép majd fel, a Sopron Balett pedig két ősbemutatóval, a Labirintussal és a Mozart-szelettel. Szeptember 26-án pedig a Magyar Állami Operaház érkezik a Figaro 2.0 című előadással a városba. A Zentai Magyar Kamaraszínház Szép Ernő Május van, tisztelt úr című produkcióját hozza el a soproni közönségnek, szeptember 30-án.
Pataki András arról is beszélt, hogy véget ér az öt éves ciklus, amelyre megállapodott az önkormányzat, így jövőre pályázatot írnak majd ki az ügyvezetői feladatok ellátására.

 

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 13. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 324 vendég böngészi