Főoldal színház Február végén kezdődik a Soproni Tavaszi Napok programsorozata (MTI)

Február végén kezdődik a Soproni Tavaszi Napok programsorozata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSopron, 2020. február 6. - Gazdag színházi kínálattal, változatos zenei programokkal, látványos táncbemutatókkal, kiállításokkal, és minden korosztályt megmozgató színes családi eseményekkel várja a közönséget a Soproni Tavaszi Napok február 24. és április 12. között.

A szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. csütörtöki közleménye szerint a rendezvénysorozat három fő helyszíne a Liszt Ferenc Kulturális Központ, a Munkácsy terem és a Petőfi Színház lesz.
A színházi előadások sorát február 24-én a Zentai Magyar Kamaraszínház nyitja Csurka István Deficit című darabjával, másnap pedig a magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház vendégszerepel Andrási Attila Tizennyolc című történelmi drámájával a Liszt Ferenc Kulturális Központban.
Február 26-án és 27-én Coco Chanel életét, mítoszát bemutató nagyszabású, látványos táncelőadás érkezik a Soproni Petőfi Színházba a St. Pölten-i Europaballett produkciójaként.
Darvasi László Karády zárkája című monodrámáját láthatják a nézők a Gyulai Várszínház előadásaként február 28-án a Liszt Ferenc Kulturális Központban.
A Soproni Petőfi Színház három, műsoron lévő előadása búcsúzik a nézőktől a Soproni Tavaszi Napok idején. A Peer Gynt február 29-én, A gyertyák csonkig égnek február 29-én, március 1-jén, 8-án és 14-én, a Zenta 1697 című rockopera pedig március 6-án és 7-én lesz még látható.
A teátrum színházi klubjában március 11-én a Bolond Shakespeare című produkció várja a nézőket Ács Tamás előadásában. Szarka Gyula Tücsöklakodalom című, gyermekeknek szóló mesekoncertjét pedig március 12-én tartják a színházban.
A Liszt Ferenc Kulturális Központban március 13-án Borbély Sándor színművész, a 2018. évi Kaleidoszkóp Versfesztivál fődíjasa adja elő Petőfi Sándor Az apostol című művéből készült önálló estjét.
Március 15-én a Maros Művészegyüttes Szép Palkó című táncjátéka érkezik a színházba, majd másnap a Táncfórumon a marosvásárhelyiek és a Sopron Táncegyüttes közös műsora Kányádi Sándor emlékét idézi meg Valaki jár a fák hegyén címmel.
Szintén március 15-én Vitézkedő címmel huszáros családi nap kínál élményt kicsiknek és nagyoknak a kulturális központban. All' ungherese címmel Haydn és Brahms magyaros kamarazenéje hangzik el a Wespa-Kvartett és Andrea Rucli zongoraművész előadásában március 18-án a Liszt Ferenc Kulturális Központban.
Ugyancsak itt tartják március 20-án a Horváth József-emlékhangversenyt Oberfrank Péter vezényletével.
A Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett Stabat Mater című táncművének bemutatója március 21-én lesz.
A sokszínű színházi kínálat mellett a zenét, képzőművészetet, családi programokat, szakrális rendezvényeket kedvelőket is várja a városi eseménysorozat. A Győri Filharmonikus Zenekar Vienna címmel március 6-án ad koncertet a Liszt Ferenc Kulturális Központban.
Isten és Világ címmel március 22-én nyílik a Munkácsy teremben Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész kiállítása. Az úrvacsora éve alkalmából pedig április 1-jén a soproni evangélikus gyülekezet gyűjteményének legérdekesebb darabjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

Módosítás dátuma: 2020. február 06. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 379 vendég böngészi