Főoldal Egyházak Orbán Viktor: nagy szükség van arra, hogy a magyar reformátusok erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak (MTI)

Orbán Viktor: nagy szükség van arra, hogy a magyar reformátusok erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. február 18. - Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelet küldött Balog Zoltánnak abból az alkalomból, hogy a Dunamelléki Egyházkerület püspökét megválasztották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.
"Ma, amikor a világ azt várja el az egyháztól, hogy olyan eszméket kereszteljen meg, amelyeknek eszük ágában sincs megtérni, különösen nagy szükség van arra, hogy a reformáció magyar szellemi örökösei a Szentírás tanításainak megfelelően erőt, hitvalló bátorságot és összefogást mutassanak" - írta Orbán Viktor.
A miniszterelnök kifejezte meggyőződését, hogy Balog Zoltánnak az elmúlt évtizedekben szerzett széleskörű tapasztalatai nagy segítségére lesznek "e nemes harcban", és elnöki szolgálatának köszönhetően a magyar reformátusok közössége is még egységesebbé és erősebbé válhat.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 490 vendég böngészi