Főoldal Kárpát-medence Rákóczi Szövetség: a külhoni magyar iskola választása előnyökkel jár (MTI)

Rákóczi Szövetség: a külhoni magyar iskola választása előnyökkel jár (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Budapest, 2021. március 8. - A Rákóczi Szövetség idén is arra kéri a külhoni magyar családokat, hogy válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.
A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kiemelte: a külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban a szülőknek arról kell dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják.
"Fontos, hogy a családok tisztában legyenek vele, hogy a gyermekük számára választhatnak szülőföldjükön magyar nyelvű oktatást, amely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert biztosít a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül" - írták.
Jelezték, hogy a Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampánya kiterjed az egész Kárpát-medencére, szoros együttműködésben a helyi magyar iskolákkal és óvodákkal.
Személyes megszólítással, óriásplakátokkal, online kampányeszközökkel igyekeznek felhívni a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára - tették hozzá.
A szövetség kitért arra, a magyar iskolaválasztási program mögött idén is széles körű társadalmi összefogás jött létre - sok száz települési önkormányzat és magánemberek részvételével - annak érdekében, hogy ráirányítsa a figyelmet a külhoni magyar közösségek fennmaradását alapjaiban meghatározó döntésre.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 222 vendég böngészi