Főoldal színház Az István, a király rockopera előadására készülnek Sepsiszentgyörgyön (MTI)

Az István, a király rockopera előadására készülnek Sepsiszentgyörgyön (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. május 27. - Az István, a király rockopera székelyföldi előadására készülnek Sepsiszentgyörgyön, a darabot augusztus 20-án mutatják be.
A nemzeti ünnepen tartandó premier után még négy alkalommal áll közönség elé a Sepsi Arénában a mintegy 250 előadó. A sepsiszentgyörgyi előadáson élőben fog zenélni a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száz tagú kórus, előtte pedig egy több mint hetven tagú tánckar lép fel.
Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a helyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.
Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos a projektről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a szuperprodukció magyar állami támogatással valósul meg jó időben, hiszen a világjárvány után új utakat kell keresni. Úgy vélte: a globalizációra adott válasz az olyan erős közösségek építése, amelyek számíthatnak egymásra. Szerinte az államalapítás történetét megelevenítő rockopera kiválóan alkalmas az összetartozás érzésének a kiváltására.
Dancs Zsolt producer elmondta: nagy kihívás előtt állnak, mert az István, a király rockopera dalait mindenki ismeri, ezért nagyon jól kell előadni ezeket.
Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere büszke arra, hogy az előadáson dolgozó mintegy 270 tagú csapat fele helyi.
Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke azt tette hozzá, hogy a produkció a székelyföldi kulturális erőtér fogalmát erősíti majd.
A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte és ő a produkció zenei igazgatója is. Amint a Maszol.ro portálon szerdán közölt interjúban elmondta: a teljes stábnak meggyőződése, hogy aki megtekinti ezt az előadást, egy életre szóló élménnyel gazdagodik.


 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 108 vendég böngészi