Főoldal Kárpát-medence Potápi: a nemzet megmaradásához elengedhetetlen a külhoni gyerekek magyartanulása (MTI)

Potápi: a nemzet megmaradásához elengedhetetlen a külhoni gyerekek magyartanulása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2021. június 10. - A nemzet megmaradásához elengedhetetlen, hogy a határon túl élő magyarok gyerekei magyarul tanulhassanak, ehhez járulnak hozzá a különböző anyaországi támogatási programok - mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Potápi Árpád János azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy megjelentek a Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési támogatásainak idei felhívásai.
Kiemelte, hogy a program idei újdonságaként a felsőoktatásban tanulóknak járó 2800 forint értékű hallgatói támogatás évi 22 400 forintra emelkedik.
A támogatást azok igényelhetik, akiknek gyerekei Magyarország határain kívül magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak vagy választható tantárgyként tanulják a magyart - emlékeztetett.
Az államtitkár hozzátette: tervezik - várhatóan az idén ősztől - az oktatási-nevelési támogatás kiterjesztését a bölcsődéskorú gyermekekre is a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program alpontjaként.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 80 vendég böngészi