Főoldal Egyházak A házasság fontosságát hangsúlyozzák az egyházak közös nyilatkozatukban (MTI)

A házasság fontosságát hangsúlyozzák az egyházak közös nyilatkozatukban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. december 9. - Közös nyilatkozatban hangsúlyozzák a magyarországi egyházak a házasságra és a családra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát.
Az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki közleményben Mózes első könyvéből idéztek: "Megteremtette Isten az embert a maga képére; Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. Isten megáldotta őket, és azt mondta nekik Isten: "Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be a földet!".
A biblikus álláspontot Ferenc pápa budapesti látogatása során is hangsúlyozta, megerősítve, hogy a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg. A zsidó hagyományban is a "nő-férfi kapcsolat házasság általi szentesítése az emberi méltóság alapja" - írták.
A nyilatkozatot aláíró - katolikus, protestáns és ortodox egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői - úgy fogalmaztak, "karácsonyra készülve, illetve a Hanuka gyertyáinak fényében, egyben az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagálva ezúton is megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát".

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 261 vendég böngészi