Főoldal Kárpát-medence Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Potápi Árpád János államtitkár (MTI)

Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Potápi Árpád János államtitkár (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. december 13. - Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett hétfőn Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szekszárdon. A tanácskozás napirendjén az elmúlt év legfontosabb nemzetpolitikai eredményei és az egyes régiók helyzete szerepelt. A külhoni magyar pártok képviselői a határon túli magyarok jövő évi választásokon való részvételére szólítottak fel.  
A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a találkozón részt vett Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Szilágyi Péter miniszteri biztos és Grezsa István miniszteri biztos is.
A külhoni magyar szervezetek képviseletében jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, Berényi József, a Szövetség MKP-platformjának elnöke és Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke.
A résztvevők áttekintették az elmúlt év legfontosabb nemzetpolitikai eredményeit, valamint egyeztettek az egyes régiók helyzetéről. Sikeresnek ítélték a 2021 a nemzeti újrakezdés éve programjait és egyetértettek abban, hogy a nemzetpolitika középpontjában továbbra is az identitáserősítésnek, a családok támogatásának és a külhoni magyar közösségek gazdasági erősítésének kell állnia - olvasható az államtitkárság közleményében.
A külhoni magyar pártok képviselői kiemelték: továbbra is határozottan kiállnak a magyar kormány mellett. Hangsúlyozták: arra kérik a határon túli magyarokat, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak és vegyenek részt a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokon, amelynek tétje, hogy tovább erősíthető-e a magyar nemzeti egység és folytatódhat-e a több mint egy évtizede zajló nemzetépítő munka.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 330 vendég böngészi