Főoldal könyv Véletlen vagy összeesküvés?

Véletlen vagy összeesküvés?

E-mail Nyomtatás PDF
Da Vinci-kód: a szerzõ és perlõje újabb csatája
Talán véletlen egybeesés, talán összeesküvés, amelynek gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza és átszövik a Templomos lovagrendet és a Vatikánt.
Da Vinci-kód: a szerzõ és perlõje újabb csatája
Talán véletlen egybeesés, talán összeesküvés, amelynek gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza és átszövik a Templomos lovagrendet és a Vatikánt. Egy biztos: a Da Vinci-kód szerzõje, és az õt perlõ szerzõcsoport egyik tagja „összecsap” a bíróságon kívül is, az amerikai könyvesboltokban. Egy napon jelent meg ugyanis legújabb kiadványuk.
Miközben egy londoni bíró azt próbálja eldönteni, hogy valóban Michael Baigent és Richard Leigh A Szent Vér és a Szent Grál címû könyvébõl lopta-e sikerregénye fõ szálát Dan Brown, A Da Vinci-kód puhakötésû kiadása és Baigent új könyve, A Jézus-iratok egyszerre jelent meg az Egyesült Államokban.
„Tiszta véletlen, legalábbis a mi részünkrõl” – jegyezte meg Michael Baigent, aki azt mondja: hónapokkal ezelõtt döntött a könyv megjelenésének idõpontjáról, még azelõtt, hogy megtudta volna, mikor lesz a tárgyalás, vagy hogy mikor jelenik meg A Da Vinci-kód puhakötésû kiadása.
Baigent elismerte, hogy a pernek köszönhetõen jelentõsen megnõttek korábbi könyve eladásai, de azt mondja: rengeteg könyvet kellene eladnia ahhoz, hogy ki tudja fizetni belõlük a perköltségeket.
Russel Perrault, A Da Vinci-kód puhakötésû változatát kiadó Anchor Books munkatársa szerint a sikerkönyvnek is jót tett a londoni per: „a keménykötésû kiadás hatalmas eladásai egyáltalán nem estek vissza.”

Módosítás dátuma: 2006. március 30. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 99 vendég böngészi