Főoldal könyv Díszvendég: Umberto Eco

Díszvendég: Umberto Eco

E-mail Nyomtatás PDF
Ismét telt ház lesz az áprilisban nyíló könyvfesztiválon
Budapest.

 Ismét telt ház lesz az áprilisban nyíló könyvfesztiválon
Budapest. Az eddigi jelentkezések alapján biztosan telt ház lesz a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – mondta Zentai Péter László fesztiváligazgató. A budapesti kongresszusi központ 1600 négyzetméterén és a központ fõbejáratánál, szabadtéren összesen mintegy 250 különbözõ méretû standot alakítanak majd ki. Egy standon akár több kiadó is osztozhat, így mintegy ötszáz könyves mûhely – közöttük kétszáz magyarországi, illetve határon túli magyar cég – képviselteti magát az április 12-én megnyíló kortárs irodalmi seregszemlén – ismertette az igazgató.
Elmondta: a hivatalos jelentkezési határidõ január 15-én zárult le, azonban továbbra is érkeznek standigények a kiadók részérõl. Hangsúlyozta, hogy egy jelentkezõt sem utasítanak el, a kongreszszusi központ minden négyzetcentiméterét kihasználják.
A jelentkezések alapján körülbelül 25 országból érkeznek kiállítók. A díszvendég az olasz író, Umberto Eco, illetve Kanada lesz. A fesztivál állandó kiállítói közül az idén is képviselteti magát Németország, Franciaország, Portugália, Lengyelország, Spanyolország, Románia és Japán. Kis szünet után újra jelentkezett Kína, amely a tervek szerint a jövõ évi fesztivál díszvendége lesz – árulta el az igazgató.
Elõször állít standot skandináv ország a fesztiválon: Dánia pavilonjában elõreláthatóan a finn, illetve a svéd kortárs irodalom is bemutatkozik, és a skandinávok hamarosan az esemény díszvendégei lehetnek – jelezte Zentai Péter László.
A seregszemle elsõ tengerentúli díszvendége, Kanada tiszteletére a magyar könyvkiadók mintegy hatvan kötettel készülnek. Kanadai szerzõktõl mintegy negyven könyv, az országról pedig húsz kiadvány lát napvilágot a fesztivál kezdetéig.

Módosítás dátuma: 2007. január 26. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 172 vendég böngészi