Főoldal könyv Turcsány Péter könyvbemutatója

Turcsány Péter könyvbemutatója

E-mail Nyomtatás PDF
MEGHÍVÓ A KÖLTÉSZET NAPJÁNAK ELÕESTÉJÉRE



Turcsány Péter Kölcsey-díjas és Pest megyei Millenniumi Díjas költõ 56 után Isten- és tücsök- hangra címû verseskötetét mutatjuk be 2007.

 MEGHÍVÓ A KÖLTÉSZET NAPJÁNAK ELÕESTÉJÉRE



Turcsány Péter Kölcsey-díjas és Pest megyei Millenniumi Díjas költõ 56 után Isten- és tücsök- hangra címû verseskötetét mutatjuk be 2007. április 10-én (kedd) 18 órától a Magyar Kultúra Alapítvány Székházának Deák Termében (1014 Budapest, Szentháromság tér 1.). A kötetet Csûrös Miklós József Attila-díjas irodalomtörténész és Elmer István József Attila-díjas író ismerteti. A Költészet Napjának elõestéjén Turcsány Péter költõ elõadásában hallhatók a kötet legszebb versei. Közremûködnek: Orcskai Erika Radnóti-díjas elõadómûvész, Takács László a Szkéné Együttes egyik alapító tagja és a Marimba Ütõegyüttes.



Turcsány Péter hatodik verseskötete egyetlen költõi szándék lírai kompozíciója. A költõ Kárpát-medencei magyar szemmel látja nemzete és az egyetemes emberiség veszélyeztetett sorsát. A 130 vers az egysorosoktól az antik rapszódiák mûfajáig mind a teljesség, a szépség és a pusztulás igézetében fogant alkotások. Turcsány Péter költészetének belsõ dallamát szaggatott, staccatós zeneiség hatja át.



A neves könyvtervezõ Pataki Tibor 12 képzõmûvészeti munkája a múzsák egyenrangúságának kifejezõ, modern példája.




Módosítás dátuma: 2007. április 04. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 300 vendég böngészi