Főoldal szabadtér Anyagi gondok miatt több elõadás is elmarad a Mûvészetek Völgyében

Anyagi gondok miatt több elõadás is elmarad a Mûvészetek Völgyében

E-mail Nyomtatás PDF
Nagyvázsony csatlakozása és határon túli társulatok vendégjátékai is szerepelnek a 19.
Nagyvázsony csatlakozása és határon túli társulatok vendégjátékai is szerepelnek a 19. alkalommal megrendezésre kerülõ Mûvészetek Völgye újdonságai között. A július 27-tõl augusztus 5-ig tartó programsorozatban 1200 rendezvény kap helyet - mondta Márta István. A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a pénzügyi gondok miatt több elõadás is elmarad.
A Mûvészetek Völgye eddigi hat településéhez, Kapolcshoz, Taliándörögdhöz, Vigántpetendhez, Monostorapátihoz, Pulához és Öcshöz idén csatlakozik Nagyvázsony is - mondta az InfoRádiónak Márta István.

A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a kiváló építészeti örökséggel és történelmi emlékekkel rendelkezõ településsel összehangolják a programokat, és ha beválik az együttmûködés, akkor a következõ évtõl már teljes értékû helyszíne lesz a fesztiválnak.

Márta István hangsúlyozta, hogy az idei, immár 19. fesztiválon a gyermekekre és a családokra kiemelten figyelnek, ezt jelzi, hogy a Kolibri Színház több mint száz programmal jelentkezik, míg a Bárka Színház is gyerekprogramokkal vesz részt a fesztiválon.

A Mûvészetek Völgye fesztiváligazgatója közölte, hogy 14 határon túli színházi társulat lép fel a 13. századi taliándörögdi klastromnál.

Az anyagi nehézségek miatt elmarad közel negyven program, többek között az Új Színház, a Merlin Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Frenák Pál Társulat, és a Színház és Filmmûvészeti Egyetem növendékeinek elõadása is - hangsúlyozta Márta István.

A pénzügyi gondok enyhítésére Hiller István kulturális miniszter a miniszteri keretbõl biztosított 15 millió forintos gyorssegélyt a Mûvészetek Völgyének, egy bank pedig 10 milliót utalt át.
Oláh András

Módosítás dátuma: 2007. július 26. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 372 vendég böngészi