Főoldal Modellvilág Jön az áttetszõ ruhák szezonja

Jön az áttetszõ ruhák szezonja

E-mail Nyomtatás PDF
Ha a hazai divattervezõk munkái alapján próbálnánk megismerni, hogyan is öltöznek a magyarok, akkor azt hinnénk, kreatívan, bátran és viccesen, de az utcakép általában mást mutat.

 Ha a hazai divattervezõk munkái alapján próbálnánk megismerni, hogyan is öltöznek a magyarok, akkor azt hinnénk, kreatívan, bátran és viccesen, de az utcakép általában mást mutat. A Lakástrend és Design kiállítás Madeinhungary pavilonját idén nem a Mûcsarnokban rendezték be, hanem a Gödörben, mert a rendezvény kinõtte az eredeti helyszínt. A dizájntárlaton kétszer mutatták be a Divatszínház elnevezésû divatshow-t magyar tervezõk munkáival. Az este egyik meglepetése az volt, hogy a bemutató elõtt a kilencvenes évek ismert iparmûvészeti mûsorának, a Mezítlábnak az egyik részét vetítették a gyülekezõ vendégeknek. A másik meglepetés maga a show volt.



Az AIAIÉ – Hegedûs Zsanett kollekciója csak a színek és az anyagok kiválasztásában utal az irodai stílusra, a kosztümök szabása szokatlan. A nadrágnak indult, alul összeillesztett szárú ruhák új értelmezést adtak a nadrágszoknya kifejezésnek, amivel érdemes feldobni egy hétfõi értekezletet.



A trüffELLE tervezõpáros az áttetszõ anyagok kiválasztása és festése elõtt valószínûleg gyakran hallgatta Prince Purple Rain címû dalát, és talán még szabás közben is. Kolyvek Antóniát és Körtvély Adrienne-t nem vádolhatjuk azzal, hogy nem hajlandók viselni, amit terveztek. A bemutatójuk után saját ultranõies kreációikban léptek a közönség elé.



Szabó Gergely férfikollekcióját ki kell emelnünk. A maszkkészítõként és sminkesként is ismert tervezõ ruháit látva sajnáljuk, hogy az utcán sosem látunk fiút, aki a fekete zakója hátán ezüst Greta Garbo-portrét viselne, vagy legalábbis sok kitûzõt. A jelmeztervezõként is dolgozó Kemenesi Tündének is sok ötlete van arra, hogyan lehetne az alpakka öltönyt valami korszerûbbel felváltani, és hogyan lehetne színt vinni a férfidivatba.



A Blue Paprika konzekvensen igyekszik elterjeszteni a kreatív farmerviseletet, egyszerûségük miatt a tizen-huszonéves lányoknak érdemes ezt a márkát is figyelniük. A Balllon kollekcióját kevésbé tudjuk elképzelni a Teréz körúton, inkább egy elõadáson, ahol bemutatják be, milyen lenne a lovagi költészet ma, és milyen egy high tech várkisasszony.



Nati 100 % Pure Idea nyári kreációi világosak és nõiesek. Mint azt a két héttel korábban szintén a Gödörben rendezett Marie Claire-bemutatón is megtudtuk, az áttetszõ blúzokat szeretjük. A Vasseva stylingban erõsebb, mint eredeti ötletekben. A kollekcióból kiderül, hogyan viseljünk két, felhajtott gallérú férfiinget egymáson nyakkendõvel. A hosszú farmerszoknya viccesen mutat egy férfin, de nem hisszük, hogy valaha is elterjed.



A Kam Cha Tka ázsiai stílusú kollekciójában a bõ ruhák a jellemzõek, lábszárközépig érõ nadrágokat, pliszírozott felsõket láttunk, de ezek 38-os méret felett már elég erõsnek mutatnák a viselõt.



A Márton-Végsõ tervezõpáros az elmúlt években jó néhány stílust bemutatott már, ezúttal a harmonikaszerûen pliszírozott bõ, nyári ruhák ötletét dolgozta ki többféleképp. Sziráczky Brigitta úgy tartja, egy pszichológus képességeivel kell rendelkeznie annak, aki méretre készít egyedi ruhákat. A tervezõnõ saját lelki világát szaggatott, gyûrt és fantáziával összerakott kollekciójával mutatta be. dns
Módosítás dátuma: 2008. március 10. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 62 vendég böngészi