Főoldal Modellvilág Valami büdös az ukrán szépségkirálynõ-választáson

Valami büdös az ukrán szépségkirálynõ-választáson

E-mail Nyomtatás PDF
Irina Zuravszka 18 éves diáklány lett az idei Miss Ukrajna a kijevi döntõn.

 

 Irina Zuravszka 18 éves diáklány lett az idei Miss Ukrajna a kijevi döntõn. A lány jól néz ki, de véletlenül épp a kijevi fõpolgármester unokahúga. A helyi sajtó bundát gyanít.
Április 23-án rendezték a Miss Ukrajna 2008 szépségversenyt a kijevi Ukrajna-palotában. A verseny a szokott három tourból állt: a lányok elõször felöltözve, majd fürdõruhában, a harmadik körben pedig estélyi ruhában vonultak fel, majd megválasztották közülük a legszebbet. Bár a közönség reakciói szerint egyértelmûen Oxana Osztrovszka, a késõbbi elsõ udvarhölgy lett volna a nyerõ, a zsüri mégis Irina Zuravszkát találta a legszebbnek: a visszhangok szerint azért, mert "van, aki szép, és van, aki a fõpolgármester unokahúga". A médiát ez igazán nem is lepte meg: már hetekkel a verseny elõtt arról cikkeztek, hogy más nem is nyerhet.
Vitalij Zuravszkij, Kijev fõpolgármestere a gyanúsítgatások ellenére is személyes jelenlétével tüntette ki a jeles eseményt, bõszen szurkolt családtagjának, eredményhirdetés után pedig büszként fejtette ki az Unian orosz hírportál kérdésére: "Tudtam, hogy õ fog nyerni. Minden adottsága megvan hozzá: 18 éves, már négy éve modellként dolgozik, nem fél a szerepléstõl... Ráadásul tíz éve koreográfiát tanul és angolul is tökéletesen beszél. Nagy utat tett meg, ez már a nyolcadik szépségversenye".
Bármi is az igazság, a gálaest mindenesetre tartogatott különös elemeket. A nézõtér elsõ sorait például a szépség értékelésében legilletékesebbek számára, a kijevi városi hivatali apparátus fejeseinek foglalták le, akik a hivatalos megfogalmazás szerint Irina Zuravszka "szurkolóiként" voltak jelen. Ugyanitt ült a fõpolgármester-helyettes asszony Irena Kilchitska is. A változatos összeállítású zsûriben a helyi AIDS-ellenes liga alapítója, Olena Francsuk, a Miss Ukrajna-bizottság országos elnöke, Lilia Kuznyecova, az elõzõ Miss Ukrajna, Xenia Kuzmenko és az ukrán származású orosz popcsillag, Natasa Koroljova mellett Kazbek Bekturnusov fõpolgármesteri tanácsadó is helyet kapott.
Az énekesnõ Koroljova helyett eredetileg férjét, egy közismert orosz chippendale-táncost jelölték, õ azonban nem ért rá, így neje ugrott be helyette. Az AIDS-alapítványi elnöknõ Olena Francsuk pedig inkább Vlagyimir Kucsma lányaként, valamint Viktor Pincsuk ukrán milliárdos iparmágnás nejeként közismert. Az estét egy orosz és egy ukrán mûsorvezetõ vezette: Ostap Stupka ukránul, Oscar Kucsera orosz nyelven. Az Unian.net hírportál tudósítójának már az is fura, miért orosz celebritásokat delegáltak az ukrán nemzeti szépségverseny zsûrijébe, és hogy miért folyt két nyelven a gálamûsor - mint írja, "talán nem csak egyszerûen Miss Ukrajna-választásról volt szó, hanem esetleg valami többrõl is?". Ugyanakkor felteszi a költõi kérdést: az ukrán lányok legendás szépsége ellenére hogy lehet az, hogy még soha nem nyert ukrán versenyzõ nemzetközi szépségversenyeken?
A közönség érezhetõen a kijevi születésû Oxana Osztrovszkának szurkolt - ahányszor feltûnt a színen, mindig tapssal üdvözölték -, aki végül elsõ udvarhölgyként végzett. A késõbbi gyõztes Irina Zuravszka színpadra lépésekor ellenben a fõpolgármester és támogatóként kivezényelt brigádja volt az, akik minden alkalommal állva tapsoltak az unokahúgnak. Az estrõl tudósító Unian.net újságírója mindebbõl végül levonta a következtetést: "van aki szép, másoknak meg a megfelelõ nagybátyja van".

Módosítás dátuma: 2008. május 02. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 117 vendég böngészi