Főoldal könyv Az erkölcs és a nyelv tisztaságáért díjazták Kányádi Sándort

Az erkölcs és a nyelv tisztaságáért díjazták Kányádi Sándort

E-mail Nyomtatás PDF
Kányádi Sándor Kossuth-díjas és Herder-díjas kolozsvári költõ kapta a VIII. Gyõri Könyvszalon alkotói díját.

 Kányádi Sándor Kossuth-díjas és Herder-díjas kolozsvári költõ kapta a VIII. Gyõri Könyvszalon alkotói díját. Az ország egyik legnagyobb könyves seregszemléjén 40 kiadó, több mint ezer kötet, seregnyi író-költõ és csaknem 80 program várja vasárnap estig az érdeklõdõket.

Illyés Gyula barátja, a mai magyar költészet egyik legnagyobb alakja a díjat az erkölcs és a nyelv tisztaságának mûvészi szintre emeléséért kapta. Az anyanyelv megtartó erejét hirdetõ költõ mindenki másnál érzékletesebben jelenítette meg a határontúli magyarság létproblémáit, az egyetemes magyarság sorskérdéseit – vélik az olvasók.

– Határontúli?! Én össznépi magyarnak gondoltam az egész világot, be is jártam, de amikor elmerészkedik kicsi Magyarország területére az ember, abban a pillanatban határontúli lesz. Hát ez az, amivel nem értek egyet – fejtette ki Kányádi Sándor költõ.

A vershitét soha fel nem adó költõ szerint „aki írásra adja a fejét, nem követelheti meg, hogy viszontszeressék". Ennek ellenére Kányádi Sándor csaknem kéttucat verseskötete a magyar felnõttek és gyerekek között is a legolvasottabb mûvek közé tartozik – mondták a kiadók.

Módosítás dátuma: 2008. október 05. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 229 vendég böngészi