Főoldal Modellvilág Megválasztották az amerikai szépségkirálynõt

Megválasztották az amerikai szépségkirálynõt

E-mail Nyomtatás PDF
Az Indiana szövetségi államból való Katy Stamet választották meg az idei Miss Americának, vagyis az Egyesült Államok szépének szombat éjszaka Las Vegasban. <

 Az Indiana szövetségi államból való Katy Stamet választották meg az idei Miss Americának, vagyis az Egyesült Államok szépének szombat éjszaka Las Vegasban.

A 22 éves diáklány az Indianapolisi Egyetem hallgatója, kommunikációszakos, és egyszer majd a televíziós szakmában szeretne kikötni.
A versenyen 52 lány indult. A zsûri tagjai és a nézõk szakaszosan csökkentették a létszámot. A látványos nyitótánc és a szövetségi államokat képviselõ versenyzõk parádés bevonulása után már csak tizenöten maradtak versenyben. A fürdõruhás és estélyi ruhás felvonulás után tízre csökkent a versenyzõk száma.
A véghajrára maradt csoport tagjaink azonban már nem csak szépségükkel kellett hódítaniuk: tánc- és énektudásukról is számot kellett adniuk, de csillogtatniuk kellett szellemi képeességeiket és intelligenciaszintjüket is.
Katy ebben is vetélytársnõi elé került. Talpraesetten értekezett a profi sportolók teljesítménynövelõ praktikáiról, amelyeket mélyen elítélt, és elbûvölõ definíciót adott a belõlünk fakadó varázserõrõl.

A verseny legvégére a zsûri és a nézõk közös pontozása alapján négy lány maradt A koronát és az ezzel járó 50 ezer dolláros tanulmányi ösztöndíjat végül is Katy nyerte el, elsõ udvarhölgyének pedig Miss Georgiát, vagyis Chasity Hardmant választották meg. Az elsõ négybe fért még a dél-dakotai Alexandra Hoffman és az alabamai Amanda Tapley is.

Az újdonsült amerikai szépségkirálynõ fejére a tavalyi gyõztes, a michigani Kirsten Haglund helyezte a koronát.
Módosítás dátuma: 2009. január 26. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 143 vendég böngészi