Főoldal Modellvilág Nemzetközi topmodellnek készül a buszon felfedezett Srej Zsófia

Nemzetközi topmodellnek készül a buszon felfedezett Srej Zsófia

E-mail Nyomtatás PDF
Egy budai buszon fedezték fel még 2007-ben a The Room magazin aktuális címlaplányát, Srej Zsófiát.

 Egy budai buszon fedezték fel még 2007-ben a The Room magazin aktuális címlaplányát, Srej Zsófiát. A legújabb magyar szupermodell-várományosnak csak az érettségi után engedték meg a szülei, hogy világot lásson, de egy ideje már nem újság neki, hogyan vibrál a levegõ Karl Lagerfeld körül. Hiszen már õ is ott van.
Mint az lassan hagyománnyá kezd válni, megint kaptunk egy kis ízelítõt a The Room magazin legfrissebb, megjelenés elõtt álló számából. A fejünket rögtön a címlapfotó láttán felkaptuk, hiszen a legutóbbi, Mihalik Enikõvel büszkélkedõ szám után most egy újabb magyar szupermodell-várományos, Srej Zsófi fürkészõ tekintete sejlik fel a borítóról.
Hogy kicsoda a nemzetközi divatiparban Sophie Srejként számon tartott szépség, azt meg lehet tudni a New York Magazine összefoglalójából és a style.com terjedelmes galériájából is, de mi úgy döntöttünk, jobb, ha õt magát személyesen kérjük meg, hogy mutatkozzon be. Már csak azért is roppant kíváncsiak lettünk rá, mert egy ideje feltûnt például a models.com top10-es listáján és Barbara Bui kampányában is.
Buszon szúrták ki, és az érettségi után Calvin Klein várta
Srej Zsófia nem is habozott rögtön kijavítani a New York Magazine téves információját: születési éve nem 1992, mint a fenti linken szerepel, hanem 1989. Hatvan városában született, és a következõképpen mesél karrierje kezdetérõl. "2007-ben az Icon Model Managementtõl látott meg valaki Budán egy buszon. Kiszúrt és elkérte a telefonszámomat. Megcsináltuk a portfóliómat és vártam, hogy befejezzem a gimi utolsó évét. Érettségiztem, és a szüleim is kikötötték, hogy csak akkor mélyedhetek ebbe bele, ha tisztességesen elvégzem a gimit."
Mire az érettségije meglett, már nemzetközi szerzõdés is volt a kezében, így az érettségi bizottság után nem sokkal már a leghíresebb tervezõkkel találta magát szemben. "A legizgalmasabb munkám...? Amikor Calvin Klein exkluzívban voltam, és rajtam tervezték (és még két másik lányon persze) a ruhákat. Nagyon érdekes volt látni munka közben a tervezõt, a stylistot és még ezer másik embert, és olyan lett mint egy család, nagyon megszerettem mindenkit ott. A Fendi show fittingjén is nagyon dobogott a szívem, mert akkor láttam Karl Lagerfeldet elõször, és tényleg van valami a levegõben körülötte."
Luxuskedvencek és kedvencek a hétköznapokra
És jöjjön a kötelezõ kör, a kérdés, amit egy modellnek muszáj feltenni. Ki a kedvenc tervezõje, és mit hord a hétköznapokban? "A kedvenc tervezõm persze, hogy Francisco Costa (a Calvin Klein Collection kreatív igazgatója), nem is lehet senki más! De Alber Elbaz (a Lanvin vezetõje) is elbûvölõ ember, vicces, intelligens, kedves. Igaz, Lanvin show-t nem csináltam, de amikor Londonban megnyitotta egy új boltját, akkor a boltban bemutatta a legfontosabb embereknek az elõzõ kollekciót, és szüksége volt modellekre. És akkor épp ott voltam. Hogy miben járok civilben...? A Topshop ruháit nagyon szeretem."
A modell rajong a munkájáért, és mottója az: aki nem dolgozik, ne is egyék. A szakmájának a követelményeit látva nem tartanánk meglepõnek az a mottót sem: aki dolgozik, ne is egyék.
Ezek után nem lehetett kérdés a kétszeresnévelõ-problémát okozó címmel rendelkezõ újságnak ("a"? "The"? "a The"?), hogy kit kérjen fel a borító elkészítéséhez. Azoknak, akik nem elégszenek meg a fenti galéria fotóival, ajánljuk figyelmébe a The Room blogját. - gyb -

Módosítás dátuma: 2009. április 25. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 183 vendég böngészi