Főoldal pszicho
Pszicho

Négyéves kor előtt kezelhető hatékonyan a nyelvi lemaradás kutatók szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


London, 2013. október 9. - A kisgyermek két- és négyéves kora között nyílik ki a nyelvi fejlődés "ablaka" az agyban, ekkor kezelhető a legjobban a nyelvi lemaradás is - mutatta ki brit és amerikai tudósok kutatása.

Bővebben...
 

Gyerekhiszti: hagyni vagy nem hagyni? (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. október 7. - Minden gyerek hisztizik olykor.

Bővebben...
 

Tízéves fennállását ünnepelte az ELTE PPK (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. október 7. - Alapításának 10. évfordulóját ünnepelte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Kara (PPK) hétfőn Budapesten.

Bővebben...
 

A szemkontaktus és simogatás fejleszti a baba társas képességeit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2013. október 7. - A dajkabeszéd, a szemkontaktus, a simogatás olyan ingerek, amelyek fejlesztik a baba társas képességeit, mivel oxitocin hormon termelődését indítják el az agyban - mondta el az MTI-nek a babák viselkedésének biológiai okait kutató MTA-program vezetője.

Bővebben...
 

A szakma hasznosnak tartja a pszichológuskamara létrehozását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Budapest, 2013. szeptember 18. - Szakmailag megalapozottnak és társadalmi szempontból hasznosnak tartja a hazai pszichológusok három meghatározó szervezete a Magyar Pszichológus Kamara létrehozására tett kormányzati intézkedéseket - olvasható a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete, a Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Tudományos Bizottsága közös közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Bővebben...
 


21. oldal / 31

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 191 vendég böngészi