Főoldal pszicho
Pszicho

A testbeszéd többet árulhat el az érzelmekről, mint az arckifejezések (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 4. - Washington - Az uralkodó elméletekkel ellentétben a testbeszéd többet árul el az intenzív érzelmekről, mint az arckifejezés - derül ki amerikai és izraeli kutatóknak a Science tudományos magazinban közzétett tanulmányából.

Bővebben...
 

Ősi "genetikai baleset" következménye lehet az intelligencia (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 3. - Washington - Választ adtak az Edinburghi Egyetem kutatói arra a kérdésre, hogy miként fejlődött ki az emberben - és más emlősökben - meglévő intelligencia: meghatározták azt a pontot az evolúció történelmében, amikor egy "genetikai baleset" nyomán kialakultak a gondolkozást és megfontolást lehetővé tévő gének.

Bővebben...
 

Nagy a depresszió kockázata azoknál, akiket bántalmaztak gyerekkorukban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 3. - Washington - Először dokumentálták német kutatók, hogy a gyerekkori traumák olyan epigenetikai változásokat indíthatnak el, amelyek következtében maradandóan megváltozik a stresszhormonok termelődését szabályozó rendszer.

Bővebben...
 

Másfélszáz ország lakóinak érzelmességét mérte fel a Gallup (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 23. - Washington - Egy több mint 150 országra kiterjedő Gallup-felmérés most ismertetett adatai szerint világszerte a szingapúriak mutatják a legkisebb hajlandóságot pozitív vagy negatív érzelmeik bevallására, miközben a filippínók körében szárnyalnak a legmagasabbra az érzelmek - számolt be róla a LiveScience című tudományos ismeretterjesztő portál.

Módosítás dátuma: 2012. november 23. péntek Bővebben...
 

A meditáció változást idéz elő az érzelmek agyi feldolgozásában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 13. - Washington - Már egy nyolchetes meditációs tréningen való részvétel is mérhető eltérést okoz abban, ahogyan az érintett emberek agya feldolgozza az érzelmeket, még akkor is, ha az illetők éppen nem meditálnak - állapították meg amerikai kutatók.

Bővebben...
 


27. oldal / 31

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 113 vendég böngészi