Főoldal pszicho
Pszicho

A katasztrófák lélektana (Korunk)

E-mail Nyomtatás PDF

1929. június - A pánik a tehetetlenség őrjöngése. Az Ember, a homo faber látszólag, annál kevésbé lehet neki kitéve, minél fejlettebbek azok az eszközei, amelyek az élet kényelmét, sokrétű lehetőségeit és veszélytelenségét szolgálják. Ez a tétel azonban nem igaz.

Bővebben...
 

Bizonyíték a meditáció immunerősítő hatására (origo)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. november 22. - Régóta várt eredmény született a meditáció tudományos vizsgálata során: kiderült, hogy a gyakorlatokat végző emberek immunrendszerének sejtjei lassabban öregednek.

Bővebben...
 

Van, akinél a valóság és a képzelődés keveredik - Pszichológusok Kolontáron (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 21. - A Helperek Egyesület önkéntes pszichológusai négy nappal az iszapkatasztrófa után érkeztek a helyszínre, és azóta folyamatosan foglalkoznak a közvetlen és közvetett áldozatokkal. A katasztrófa után sokan annyira beszűkülnek, hogy nem képesek ellátni mindennapos teendőiket, így számukra nagyon fontos, hogy megfelelő pszichés segítséget kapjanak.

Bővebben...
 

Vihart kavart a Rorschach-ábrák közlése

E-mail Nyomtatás PDF
Etikátlan, sõt veszélyes a híres Rorschach-teszt tintapacáinak közlése, állítják azok a pszichológusok, akik a teszt eredményességét féltik, és az ábrák eltávolítását követelik az Indextõl.
Módosítás dátuma: 2009. augusztus 06. csütörtök Bővebben...
 


31. oldal / 31

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 116 vendég böngészi