Főoldal pszicho
Pszicho

A segítő mancs – avagy a háziállatok terápiás hatása (origo)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. november 26. - Háziállatot tartani jó. Legyen az kutya, macska, rágcsáló, halak, teve, sárkány, masztodon, a szívünkhöz közel álló állatok barátaink, lelki társaink, vigaszaink a bánatban, partnereink az örömben.  Adott esetben viszont ennél akár sokkal többet is adhatnak.

Módosítás dátuma: 2010. november 26. péntek Bővebben...
 

A munkahelyi pszichoterror hazánkban is szedi áldozatait (hvg)

E-mail Nyomtatás PDF


2006. április 25. - A munkahelyi pszichoterrorral kapcsolatos cikksorozatunk legújabb részében Vajda Róza szociológust egy a témával foglalkozó nemzetközi kutatásról, valamint a hazai helyzetről, Dr. Plette Richárd munkapszichológust egy új, 2005-ös magyarországi kutatás kapcsán kérdeztük.

Bővebben...
 

A katasztrófák lélektana (Korunk)

E-mail Nyomtatás PDF

1929. június - A pánik a tehetetlenség őrjöngése. Az Ember, a homo faber látszólag, annál kevésbé lehet neki kitéve, minél fejlettebbek azok az eszközei, amelyek az élet kényelmét, sokrétű lehetőségeit és veszélytelenségét szolgálják. Ez a tétel azonban nem igaz.

Bővebben...
 

Bizonyíték a meditáció immunerősítő hatására (origo)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. november 22. - Régóta várt eredmény született a meditáció tudományos vizsgálata során: kiderült, hogy a gyakorlatokat végző emberek immunrendszerének sejtjei lassabban öregednek.

Bővebben...
 

Van, akinél a valóság és a képzelődés keveredik - Pszichológusok Kolontáron (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 21. - A Helperek Egyesület önkéntes pszichológusai négy nappal az iszapkatasztrófa után érkeztek a helyszínre, és azóta folyamatosan foglalkoznak a közvetlen és közvetett áldozatokkal. A katasztrófa után sokan annyira beszűkülnek, hogy nem képesek ellátni mindennapos teendőiket, így számukra nagyon fontos, hogy megfelelő pszichés segítséget kapjanak.

Bővebben...
 


31. oldal / 32

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 338 vendég böngészi