Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

A magyar nyelvhasználatot népszerűsítő tájékoztató kampány indult Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. április 27. - A magyar nyelvhasználatot népszerűsítő és tudatosító tájékoztató kampányba kezdett a kolozsvári Bálványos Intézet és a temesvári Integratio Alapítvány.

Bővebben...
 

Látogathatóvá válik Kolozsváron Mátyás király szülőháza, de egyelőre nem költözik ki belőle az egyetem (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Kolozsvár, 2021. április 23. - A tervezett teljes felújítás után látogathatóvá válik Mátyás király kolozsvári szülőháza, de nem tárgyaltak arról, hogy a kincses város egyik legjelentősebb műemlékéből kiköltözzék a Kolozsvári Művészeti és Design Egyetem, és az épület teljes egészében múzeummá alakuljon.

Bővebben...
 

Halálos fenyegetést kapott Asztalos Csaba, a romániai diszkriminációellenes tanács elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2021. április 9. - Asztalos Csabát, a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNDC) elnökét halállal fenyegető felirat jelent meg pénteken Bukarestben, a belügyminisztérium közelében, a Forradalom tér egyik buszmegállójában - tudatta a Maszol.ro hírportál.

Bővebben...
 

Az AUR szövetségre lépne az RMDSZ-szel az ukrajnai románok és magyarok védelmében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. április 7. - A román parlamentben ellenzékben  politizáló Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke, Claudiu Tarziu szenátor egy szerdai sajtótájékoztatón kijelentette: példaértékűnek tartja Magyarország nemzetpolitikáját, és szorgalmazza, hogy pártja lépjen szövetségre a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) az ukrajnai románok és magyarok védelmében.

Bővebben...
 

Erdélyi magyar sajtó: a belügyminiszter burkoltan megfenyegette a székelyföldi prefektusokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Kolozsvár, 2021. április 1. - Erdélyi magyar portálok értelmezése szerint burkoltan megfenyegette Lucian Bode belügyminiszter a csütörtöki online beiktatási ceremóniájuk során Kovászna és Hargita megye magyar nemzetiségű prefektusát.

Bővebben...
 


21. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 296 vendég böngészi