Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Református erdélyi főkancellár a magyar kultúra szolgálatában (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2022. augusztus 11. - ÉVFORDULÓ – Kétszáz éve hunyt el gróf Teleki Sámuel

Módosítás dátuma: 2022. augusztus 13. szombat Bővebben...
 

Nagyváradon európai uniós támogatásból létesül román-magyar kulturális központ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2022. augusztus 1. - Az Európai Unió (EU) pénzforrásainak felhasználásával létesül román-magyar kulturális központ Nagyváradon - közölte hétfőn honlapján a Bihar megyei önkormányzat.

Bővebben...
 

Szilágyi Péter: a kárpátaljai magyar közösségnek minden nehézség ellenére sikerült megmaradnia és fejlődnie (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBeregszász, 2022. július 8. - Az Ukrajnát sújtó háborús helyzetben a magyar kormány minden segítséget megad a kárpátaljai magyar közösség tagjainak, valamint biztosítja az ukrajnai menekültek ellátását is - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának oklevélátadó ünnepségén.

Módosítás dátuma: 2022. július 08. péntek Bővebben...
 

Böjte Csaba munkájuk folytatására bátorította munkatársait a Szent Ferenc Alapítványt megrázó gyermekbántalmazási ügyre reagálva (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2022. július 1. - Nyugalmuk és méltóságuk megőrzésére, munkájuk lelkiismeretes folytatására bátorította munkatársait Böjte Csaba ferences szerzetes pénteken közösségi oldalán közzétett üzenetében, arra reagálva, hogy a csíkszeredai bíróság első fokon harminc év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Szent Ferenc Alapítvány egy volt nevelőjét, akit a rá bízott gyermekek fizikai és szexuális bántalmazásában találtak vétkesnek.

Bővebben...
 

Református elemi iskola épül Marosvásárhelyen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Marosvásárhely/Bukarest, 2022. július 1. - Megkapta az építkezési engedélyt az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK), hogy elemi iskolát építhessen Marosvásárhelyen a volt Baross Gábor (jelenlegi Horea) utcában, az egykori zsidó, majd 4-es számú Általános Iskola helyén.

Bővebben...
 


5. oldal / 1713

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 62 vendég böngészi