Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Újraindulhat a kolozsvári Bánffy-palota restitúciós pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Kolozsvár, 2022. március 2. - Újraindulhat a kolozsvári Bánffy-palota restitúciós pere, miután olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek megkérdőjelezik a korábbi restitúció törvényességét - írta szerdán a Maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

Bővebben...
 

Ismét magyar közösségi tulajdonba került a temesvári Magyar Ház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2022. február 24. - A temesvári Várbástya Egyesület a magyar állam támogatásával csütörtökön megvásárolta a város szívében álló Magyar Házat, melyet tíz évvel a trianoni döntés után a város magyarsága épített kulturális egyesületei, politikai képviselete számára.

Bővebben...
 

Kiadták az építkezési engedélyt a gyimesbükki ezeréves határon álló Rákóczi-vár romjaiból történő újjáépítésére (Székelyföld.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2022. február 19. - A licit befejezésétől függ, hogy mikor lehet kivitelezési szerződést aláírni, de várhatóan ebben az évben már dolgozni fognak, mivel 2023-ban be is kellene fejezni az újjáépítést.

Módosítás dátuma: 2022. február 21. hétfő Bővebben...
 

A bíróság elutasította a nagyenyedi természettudományi múzeum gyűjteményének visszaszolgáltatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2022. február 17. - A romániai legfelsőbb bíróság jogerősen elutasította nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Természettudományi Múzeuma gyűjteményének a visszaszolgáltatását az Erdélyi Református Egyházkerületnek.

Bővebben...
 

Krónika: megosztja a Székely Nemzeti Tanácsot a székely identitás kérdése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2022. február 16. - Megosztja a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) a székely identitás kérdése, amely az egy hónap múlva kezdődő romániai népszámlálás kapcsán került felszínre - írja szerdai számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

Bővebben...
 


9. oldal / 1714

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 185 vendég böngészi