Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Menczer Tamás: a magyarellenes döntések és cselekedetek elfogadhatatlanok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest, 2023. január 19. - Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra szólította fel a munkácsi kistérség helyi vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat.

Bővebben...
 

Szili Katalin: Kárpátalján is az összefogás jelenti az egyetlen túlélési stratégiát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBeregszász, 2023. január 19. - Az ukrajnai háborús körülmények között a többi nemzetrészhez hasonlóan a kárpátaljai magyarság számára is az összefogás jelenti az egyetlen túlélési stratégiát - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a magyar kultúra napja alkalmából a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI) és a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) által tartott értelmiségi fórumon.

Bővebben...
 

EMSZ: drámai méretű az erdélyi magyarság lélekszámvesztése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2023. január 2. - Drámai méretű az erdélyi magyarság lélekszámvesztése a romániai népszámlálás pénteken közzétett előzetes eredményei szerint, a fogyás mértéke jól mutatja "a magyarság ellen békeidőben folytatott csendes genocídium eredményességét" - véli az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Országos Elnöksége.

Bővebben...
 

Hun vezér sírját tárhatták fel Havasalföldön (szekelyfold.ma)

E-mail Nyomtatás PDF2022. december 21. - Több mint száz aranytárggyal és a lova fejével együtt eltemetett népvándorlás kori, vélhetően hun uralom alatt élt vezér sírját tárták fel a bukaresti Vasile Parvan Régészeti Intézet kutatói a tervezett A7-es autópálya Ploiesti és Buzau közötti szakaszának nyomvonalán.

Bővebben...
 

Egy év alatt sem sikerült bejegyezni a román-magyar szolidaritás egyesületét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2022. december 15. - Egy év alatt sem sikerült bejegyezni a "December 15. - A román-magyar szolidaritás napja" egyesületet, melynek létrehozását a romániai kommunista diktatúrát megdöntő forradalom 32. évfordulóján jelentette be Tőkés László Temesváron.

Bővebben...
 


2. oldal / 1713

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 56 vendég böngészi