Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Kiadták az építkezési engedélyt a gyimesbükki ezeréves határon álló Rákóczi-vár romjaiból történő újjáépítésére (Székelyföld.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2022. február 19. - A licit befejezésétől függ, hogy mikor lehet kivitelezési szerződést aláírni, de várhatóan ebben az évben már dolgozni fognak, mivel 2023-ban be is kellene fejezni az újjáépítést.

Módosítás dátuma: 2022. február 21. hétfő Bővebben...
 

A bíróság elutasította a nagyenyedi természettudományi múzeum gyűjteményének visszaszolgáltatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2022. február 17. - A romániai legfelsőbb bíróság jogerősen elutasította nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Természettudományi Múzeuma gyűjteményének a visszaszolgáltatását az Erdélyi Református Egyházkerületnek.

Bővebben...
 

Krónika: megosztja a Székely Nemzeti Tanácsot a székely identitás kérdése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2022. február 16. - Megosztja a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) a székely identitás kérdése, amely az egy hónap múlva kezdődő romániai népszámlálás kapcsán került felszínre - írja szerdai számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

Bővebben...
 

Módosított a szlovák állampolgársági törvényen a parlament, a változtatás nem segít a felvidéki magyaroknak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2022. február 16.  - Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás szerdán a szlovák állampolgársági törvénynek a kormánykoalíció műhelyéből származó módosítását - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Bővebben...
 

Magas szerb állami kitüntetést kapott Pásztor István, a VMSZ elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBelgrád, 2022. február 15. - Magas szerb állami kitüntetést, a Gyertyaszentelő-napi érdemrend első fokozatát vehette át Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke kedden a szerb elnöktől Belgrádban.

Módosítás dátuma: 2022. február 16. szerda Bővebben...
 


12. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 82 vendég böngészi