Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Potápi: a szórvány olyan végvárakat jelent, amelyek az egész nemzetet őrzik (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2021. november 14. - A szórvány olyan végvárakat jelent, amelyek az egész nemzetet őrzik - fogalmazott a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten a magyar szórvány napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Módosítás dátuma: 2021. november 14. vasárnap Bővebben...
 

Az erdélyi magyarok tíz százaléka tekinti hazájának Romániát (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. november 10. - Egy közvélemény-kutatás szerdán ismertetett eredményei szerint az erdélyi magyaroknak csupán tíz százaléka tekinti hazájának és öt százaléka szülőföldjének Romániát; a megkérdezettek elsősorban Erdélyt vagy annak valamely kisebb tájegységét nevezték meg hazájukként, szülőföldjükként.

Bővebben...
 

A vajdasági magyarok jövőre hét szavazáson vehetnek részt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Belgrád, 2021. november 9. - Öt időpontban hét választáson vehetnek részt a vajdasági magyarok 2022-ben, rendkívüli év lesz a következő esztendő, hiszen ilyenre még nem volt példa - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedden a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

Bővebben...
 

Semjén: Magyarország természetes kötelességét teljesíti, amikor támogatja a kárpátaljai magyarságot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Beregszász, 2021. november 8. - Magyarország természetes kötelességét teljesíti, amikor támogatja a kárpátaljai magyarságot - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amikor hétfőn kárpátaljai magyar politikusokkal, önkormányzati és oktatási vezetőkkel közösen átadta az Egán Ede Szakképzési Centrum Beregszászi Képzési Központjának magyar kormányzati támogatással felújított épületét.

Bővebben...
 

SZNT: hivatalosan is sikeres a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. november 4. - Immár hivatalosan is elismertté vált a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének a sikeressége - jelentette be csütörtökön Izsák Balázs, a polgári kezdeményezés bizottságának a képviselője, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Bővebben...
 


12. oldal / 1713

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 170 vendég böngészi