Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

A vallásszabadság erdélyi törvénybe iktatását ünnepelték Tordán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Torda, 2022. január 13. - Az erdélyi Tordán unitárius istentisztelet keretében ünnepelték meg, hogy 1568-ban itt tartották azt az országgyűlést, mely a világon elsőként iktatta törvénybe a vallásszabadságot.

Módosítás dátuma: 2022. január 13. csütörtök Bővebben...
 

A császári hadsereg vérengzésére emlékeztek Madéfalván (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Madéfalva, 2022. január 7. - A Habsburg császári hadsereg vérengzésére emlékeztek pénteken a székelyföldi Madéfalván a tragikus esemény 258. évfordulóján.

Módosítás dátuma: 2022. január 08. szombat Bővebben...
 

A romániai legfelsőbb bíróságon folytatódik a zilahi Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2022. január 4. - Megfellebbezte a Zilahi Polgármesteri Hivatal a Kolozsvári Táblabíróság restitúciós határozatát, ezért ismét a legfelsőbb bíróságon folytatódik a per a zilahi Wesselényi Kollégium tulajdonjogáért - közölte kedden a Maszol.ro hírportál.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyarságnak a romániai átlagnál nagyobb arányban van otthoni internet-hozzáférése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Bukarest, 2021. december 16. - Egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint az erdélyi magyarok otthoni internet-hozzáférése jelentős mértékben meghaladja a romániai átlagot, és esetükben az országos átlaghoz képest kisebb a különbség a város és a falu között az internethasználat terén.

Bővebben...
 

A Kárpát-medencei magyar vállalkozók támogatásával fontos nemzetpolitikai cél valósul meg (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Topolya, 2021. december 15. - Nagyon fontos nemzetpolitikai célt valósít meg a kormány, amikor Kárpát-medencei magyar vállalkozókat támogat, hiszen a vállalkozókon keresztül, magyar embereket támogatunk, magyar családok eltartásához, magyar térségek fejlesztéséhez járulunk hozzá - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Topolyán a vajdasági gazdasági mentorprogram második fordulójának megnyitóján.

Bővebben...
 


13. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 322 vendég böngészi