Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az erdélyi magyarságnak a romániai átlagnál nagyobb arányban van otthoni internet-hozzáférése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Bukarest, 2021. december 16. - Egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint az erdélyi magyarok otthoni internet-hozzáférése jelentős mértékben meghaladja a romániai átlagot, és esetükben az országos átlaghoz képest kisebb a különbség a város és a falu között az internethasználat terén.

Bővebben...
 

A Kárpát-medencei magyar vállalkozók támogatásával fontos nemzetpolitikai cél valósul meg (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Topolya, 2021. december 15. - Nagyon fontos nemzetpolitikai célt valósít meg a kormány, amikor Kárpát-medencei magyar vállalkozókat támogat, hiszen a vállalkozókon keresztül, magyar embereket támogatunk, magyar családok eltartásához, magyar térségek fejlesztéséhez járulunk hozzá - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Topolyán a vajdasági gazdasági mentorprogram második fordulójának megnyitóján.

Bővebben...
 

Tőkés László román-magyar szolidaritási egyesület létrehozását jelentette be (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2021. december 15. - Román-magyar szolidaritási egyesület létrehozását jelentette be Temesváron szerdán, az 1989-es népfelkelés kirobbanásának évfordulóján Tőkés László.

Bővebben...
 

Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Potápi Árpád János államtitkár (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. december 13. - Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett hétfőn Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szekszárdon.

Bővebben...
 

Potápi: Magyarország egységes magyar nemzetben és Kárpát-medencében gondolkodik

E-mail Nyomtatás PDF
Zágráb/Eszék, 2021. december 9., csütörtök (MTI) - Magyarország egységes magyar nemzetben és egységes Kárpát-medencében gondolkodik, akkor is, ha oktatásról, kultúráról vagy médiáról, és akkor is, ha gazdaságról van szó - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára csütörtökön a kelet-szlavóniai Eszéken, a magyar kormány által finanszírozott vállalkozói mentorprogram horvátországi szakaszának záró rendezvényén.
A nemzetpolitikai államtitkár az MTI-nek nyilatkozva elmondta: ennek az építkezésnek egyik fontos állomása a gazdaságfejlesztési programok mellett egy hálózatba összefogni a magyar vállalkozókat szerte a Kárpát-medencében.  Ezáltal is erősítve egyrészt a gazdasági életet, másrészt magukat a vállalkozókat - tette hozzá.
Kiemelte: azzal, hogy magyar vállalkozókat támogatnak, családok megélhetéséhez, jövőjéhez, szülőföldön maradásukhoz, illetve boldogulásukhoz járulnak hozzá.
A Vajdaság és Erdély után a Drávaszög a harmadik régió, ahol lezárult a program - mondta Potápi Árpád János. Hozzáfűzte: mondhatná azt is, hogy Horvátország, hiszen a horvátországi magyarság nem csak a Drávaszöget, a Drávaközt vagy Kelet-Szlavóniát jelenti, hanem szinte az egész térséget
Szavai szerint bár egy kicsiny nemzetrésznél fejeződött be program, de az elmúlt években ez a nemzetrész is bizonyította, hogy élni akar és tovább akarja vinni a magyar jövőt.
A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága 2019-ben indította el a Vajdaságban, majd ezt követően Erdélyben és az idén Horvátországban, Felvidéken, valamint Kárpátalján is a nagyvállalkozói mentorképzést.
A program célja, hogy megerősítse a vállalkozók közötti kapcsolatokat és segítse az új kapcsolatok kiépítését. A mentorhálózat tevékenységében csaknem 500 kárpát-medencei magyar vállalkozó vesz részt. A program megvalósításában szakmai partner minden régióban a Design Terminal, a horvátországi lebonyolító szervezet pedig az Economica Hungarica Alapítvány.
A horvátországi rendezvény díjátadó gálával zárul. A legelkötelezettebb mentor díját Tripolszki Zsolt, a legkitartóbb mentor díját Szántó Tibor, a legelhivatottabb mentorált díját pedig Bálint Szabó Anasztázia horvátországi magyar vállalkozók vehetik át.

Módosítás dátuma: 2021. december 10. péntek
 


14. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 74 vendég böngészi