Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

A vajdasági magyarok jövőre hét szavazáson vehetnek részt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Belgrád, 2021. november 9. - Öt időpontban hét választáson vehetnek részt a vajdasági magyarok 2022-ben, rendkívüli év lesz a következő esztendő, hiszen ilyenre még nem volt példa - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedden a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

Bővebben...
 

Semjén: Magyarország természetes kötelességét teljesíti, amikor támogatja a kárpátaljai magyarságot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Beregszász, 2021. november 8. - Magyarország természetes kötelességét teljesíti, amikor támogatja a kárpátaljai magyarságot - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amikor hétfőn kárpátaljai magyar politikusokkal, önkormányzati és oktatási vezetőkkel közösen átadta az Egán Ede Szakképzési Centrum Beregszászi Képzési Központjának magyar kormányzati támogatással felújított épületét.

Bővebben...
 

SZNT: hivatalosan is sikeres a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. november 4. - Immár hivatalosan is elismertté vált a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének a sikeressége - jelentette be csütörtökön Izsák Balázs, a polgári kezdeményezés bizottságának a képviselője, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Bővebben...
 

Pásztor Bálint: a múlt tisztázása teremti meg azt a jelent, amellyel biztonságos jövő építhető (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Szabadka, 2021. november 2. - Elértük, hogy eltörölték a kollektív bűnösséget, a tények feltárása és nyilvánosságra hozatala pedig intézményes szinten történik, mert meggyőződésünk volt, hogy a múlt tisztázása teremti meg azt a jelent, amellyel olyan biztonságos jövő építhető, amelyben minden nemzetnek egyforma lehetőségei és közös céljai vannak - hangsúlyozta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke és a szabadkai városi képviselő-testület elnöke az 1944-1945-ben kivégzett ártatlan áldozatok tiszteletére rendezett keddi, szabadkai megemlékezésen.

Bővebben...
 

Magyar gyermekek diszkriminálása miatt kell kártérítést fizetnie a román oktatásügyi minisztériumnak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Kolozsvár, 2021. október 27. - Magyar gyermekek hátrányos megkülönböztetése miatt kell kártérítést fizetnie a román oktatásügyi minisztériumnak és a Kolozs megyei tanfelügyelőségnek - számoltak be szerdán Kolozsváron az ügyet képviselő AGFI jogvédő csoport tagjai.

Módosítás dátuma: 2021. október 27. szerda Bővebben...
 


16. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 191 vendég böngészi