Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Fejlesztésekkel tartaná szülőföldjükön a romániai magyarokat az RMDSZ Önkormányzati Konferenciája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Kolozsvár, 2021. szeptember 16. - Fejlesztésekkel tartaná szülőföldjükön a romániai magyarokat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Önkormányzati Konferenciája.

Módosítás dátuma: 2021. szeptember 16. csütörtök Bővebben...
 

Potápi: soha nem szabad feladni a magyar szórványvidékeket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pográny, 2021. szeptember 10. - Soha nem szabad feladni a magyar szórványvidékeket - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a felvidéki Pogrányban, ahol ünnepi beszédet mondott a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával elkészült pogrányi tájház ünnepélyes átadásán.

Bővebben...
 

Az ügyészségre idézték a romániai református püspököket a zilahi Wesselényi kollégium visszaigényléséért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. augusztus 24. - A zilahi ügyészség vizsgálatot indított Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke és Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK) püspöke ellen a zilahi Wesselényi kollégium épületének a visszaigénylése ügyében - közölte kedden a Maszol.ro romániai magyar hírportál.

Bővebben...
 

Grezsa: a magyar óvodákba járó gyermekek unokái is magyarul fognak álmodni (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony/Perbete, 2021. augusztus 23. - A magyar óvodákba járó gyermekek unokái is magyarul fognak álmodni - jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn a felvidéki Perbetén, ahol átadta a helyi Református Egyházközségnek a program keretében felújított óvodáját és bölcsődéjét.

Bővebben...
 

Potápi: 1464 külhoni magyar szervezet nyert támogatást a Nemzeti Újrakezdés Program első szakaszában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. augusztus 18. - Közel másfélezer külhoni magyar szervezet nyert támogatást a Nemzeti Újrakezdés Program első szakaszában - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 


18. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 147 vendég böngészi