Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Az AUR szövetségre lépne az RMDSZ-szel az ukrajnai románok és magyarok védelmében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. április 7. - A román parlamentben ellenzékben  politizáló Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke, Claudiu Tarziu szenátor egy szerdai sajtótájékoztatón kijelentette: példaértékűnek tartja Magyarország nemzetpolitikáját, és szorgalmazza, hogy pártja lépjen szövetségre a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) az ukrajnai románok és magyarok védelmében.

Bővebben...
 

Erdélyi magyar sajtó: a belügyminiszter burkoltan megfenyegette a székelyföldi prefektusokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2021. április 1. - Erdélyi magyar portálok értelmezése szerint burkoltan megfenyegette Lucian Bode belügyminiszter a csütörtöki online beiktatási ceremóniájuk során Kovászna és Hargita megye magyar nemzetiségű prefektusát.

Bővebben...
 

Az EMSZ tervezetet dolgoz ki a romániai zászlótörvény és a közigazgatási törvény módosítására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. március 25. - Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) tervezetet dolgoz ki a romániai zászlótörvény és a nyelvhasználati jogokat is szabályozó közigazgatási törvény módosítására - jelentették be Kolozsváron csütörtökön a pártszövetség társelnökei.

Módosítás dátuma: 2021. március 25. csütörtök Bővebben...
 

Létrejött a Felvidéken a megegyezés az egységes magyar párt, a Szövetség létrehozásáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFPozsony, 2021. március 23. - Létrejött a Felvidéken a megegyezés az egységes magyar érdekképviselet létrehozásáról, az új párt a Szövetség - Magyarok, nemzetiségek, régiók nevet viseli majd - jelentették be az új politikai tömörülést létrehozó pártok - a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás - elnökei pozsonyi sajtótájékoztatójukon kedden.

Módosítás dátuma: 2021. március 24. szerda Bővebben...
 

Székelyföldi önkormányzati vezetők a Minority SafePack újbóli napirendre tűzését kérik az Európai Bizottságtól (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2021. március 18. - Székelyföldi önkormányzati vezetők a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés újbóli napirendre tűzését kérik az Európai Bizottságtól egy - az MTI-hez csütörtökön eljuttatott - közös nyilatkozatban.

Bővebben...
 


18. oldal / 1713

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 160 vendég böngészi