Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Semjén: mára bátorítást és lehetőséget kapott a határon túli magyarság Trianon sebe után (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Tihany, 2021. június 10. - Trianon sebe után végre bátorítást, lehetőséget, támogatást kapott a határon túli magyarság erkölcsileg, érzelmileg, intézményesen és anyagilag - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Tihanyban a nemzeti összetartozás konferencián.

Módosítás dátuma: 2021. június 10. csütörtök Bővebben...
 

Jogerősen elutasította a román legfelsőbb bíróság a Batthyáneum könyvtár visszaszolgáltatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. május 26. - Jogerősen elutasította a román legfelsőbb bíróság a gyulafehérvári Batthyáneum könyvtár visszaszolgáltatását a római katolikus érsekségnek.

Bővebben...
 

Moldvai csángómagyar pap lesz az idei szónok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. május 13. - Moldvai származású csángómagyar pap lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka - közölte csütörtökön a Romkat.ro portál a búcsút szervező csíksomlyói ferencesekre hivatkozva.

Bővebben...
 

Magyar állami támogatással újul meg 262 erdélyi, partiumi és bánsági templom (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. május 13. - A magyar állam 3,332 milliárd forintos támogatásával újulhat meg 262 erdélyi, partiumi és bánsági templom - nyilatkozta az MTI-nek Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, miután csütörtökön Nagyváradon a romániai történelmi magyar egyházak vezetőivel és erdélyi magyar politikai vezetőkkel tárgyalt.

Bővebben...
 

Szijjártó: az egységes felvidéki magyar képviselet megteremtése után erős képviselet a cél (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2021. május 13. - A magyarság egységes képviseletének a megteremtése után remélhetőleg az erős parlamenti képviselet is meg fog jelenni a Felvidéken - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, miután megbeszélést folytatott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetésével csütörtökön.

Bővebben...
 


20. oldal / 1716

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 337 vendég böngészi