Főoldal Egyházak
Egyházak

Soltész: tíz év alatt több mint 1500 egyházi közösségi tér újult meg vagy épült fel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. december 9. - Tíz év alatt több mint 1500 katolikus, görögkatolikus és protestáns egyházi közösségi ház és közösségi tér újult meg vagy épült fel a Kárpát-medencében - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 

Visszaperelte a nagyenyedi Bethlen-kastélyt a református egyház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2021. november 15. - Újra az Erdélyi Református Egyházkerület tulajdonába kerül a nagyenyedi vár részét képező Bethlen-kastély - közölte hétfőn honlapján az egyházkerület.

Bővebben...
 

Semjén: az állam feladata a vallás szabadságának biztosítása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSopron, 2021. október 28. - Az állam feladata a vallás szabadságának biztosítása - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Sopronban, a Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Gimnázium 2,9 milliárd forintból felújított és korszerűsített épületegyüttesének megáldásán.

Módosítás dátuma: 2021. október 28. csütörtök Bővebben...
 

Kató Béla szerint a püspökök elleni bűnvádi eljárással a román állam azt üzeni: tegyenek le a restitúcióról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. október 22. - Kató Béla szerint a két romániai református püspök elleni bűnvádi eljárással a román állam azt üzeni, hogy az egyházak tegyenek le az államosított ingatlanaik restitúciójáról.

Módosítás dátuma: 2021. október 22. péntek Bővebben...
 

Ferenc pápa: megérintett a magyarok ökumenikus szellemisége, családvédelme és környezettudatossága (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFVatikánváros, 2021. szeptember 15. - A magyarok "számos értékéről" beszélt Ferenc pápa a Szlovákiából a Vatikánba tartó repülőúton az őt kísérő újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetésen, melyen beszámolt a budapesti találkozókról, hangsúlyozta az oltakozás fontosságát, és érintette az egyház álláspontját is a melegházasságokról.

Bővebben...
 


4. oldal / 369

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 451 vendég böngészi