Református elemi iskola épül Marosvásárhelyen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Marosvásárhely/Bukarest, 2022. július 1. - Megkapta az építkezési engedélyt az Erdélyi Református Egyházkerület (EREK), hogy elemi iskolát építhessen Marosvásárhelyen a volt Baross Gábor (jelenlegi Horea) utcában, az egykori zsidó, majd 4-es számú Általános Iskola helyén.

Bővebben...
 

Az RMDSZ a magyar kisebbség helyzetéről tájékoztatta az ET kisebbségi keretegyezményének szakértőit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2022. június 30. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a romániai magyar kisebbség helyzetéről tájékoztatta az Európa Tanács kisebbségi keretegyezményének szakértőit, megemlítve, hogy a román közigazgatási kódex nagy visszalépést jelent a nyelvi jogok tekintetében - adta hírül csütörtökön az RMDSZ hírlevele.

Módosítás dátuma: 2022. június 30. csütörtök Bővebben...
 

A református egyház nemzetstratégiájáról és a veszélyek korában nyújtott lelki támogatásról tárgyalt Balog Zoltán és Orbán Viktor (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2022. június 27. - Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Balog Zoltán püspököt, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Módosítás dátuma: 2022. június 27. hétfő Bővebben...
 

Potápi Nyárádszeredában: teljes magyar oktatási struktúra alakult Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nyárádszereda/Bukarest, 2022. június 25. - A magyar kormány támogatásával sikerült a bölcsődétől az egyetemi szintig terjedő teljes magyar oktatási struktúrát kialakítani Erdélyben - mutatott rá Potápi Árpád János szombaton, miután Nyárádszeredában felavatták a római katolikus óvodai napközi otthont.

Bővebben...
 

Csák János: a kultúra a másik emberről alkotott képünk (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2022. június 9. - A kultúra a másik emberről alkotott képünk, emiatt ismerjük el az emberi méltóságot és ezért becsüljük a másik embert.

Bővebben...
 

A román nacionalistákat a mai napig zavarják a magyar szimbólumok (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2022. június 2. - Adva volt egykor a soknemzetiségű történelmi Magyarország a maga ezeréves történelmével.

Módosítás dátuma: 2022. június 02. csütörtök Bővebben...
 

Újraavatták a magyar állam támogatásával visszavásárolt temesvári Magyar Házat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Temesvár, 2022. június 5., - Vasárnap délután ünnepélyes keretek között újraavatták a magyar állam támogatásával visszavásárolt temesvári Magyar Házat.

Bővebben...
 

Tanóra barlangban (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2022.05.22. - Apáczai Csere János, Áprily Lajos, Barabás Miklós, Bethlen János és Miklós, Bod Péter, Bolyai Farkas, Kemény Zsigmond, Kőrösi Csoma Sándor, Mikó Imre, Pápai Páriz Ferenc, Tótfalusi Kis Miklós – az erdélyi magyar szellem- és művelődéstörténet állócsillagai.

Bővebben...
 


7. oldal / 2402

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 149 vendég böngészi